Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Stapelrek en gitterbox: opslagkanjers!

Stapelrek en gitterbox: opslagkanjers!

Als je (even) extra opslagruimte nodig hebt
Stapelrekken en gitterboxen worden allebei gebruikt om (tijdelijke) opslagplekken te creëren, bijvoorbeeld als je te maken hebt met piekperiodes of seizoensopslag. Welke van deze twee oplossingen je dan het beste kunt gebruiken, is deels afhankelijk van de grootte van de goederen die je wilt opslaan.

Stapelrek

Een stapelrek gebruik je om een (tijdelijke) palletplek te creëren. Deze plekken zijn dus erg veelzijdig in te richten en kunnen veel gewicht dragen. Daarnaast kun je de stapelrekken gebruiken om grotere goederen op te slaan die normaliter niet op een pallet liggen. Denk hierbij aan matrassen, tapijtrollen, schuttingen en bijvoorbeeld houtopslag.

Stapelrek

Stapelrekken hebben een aantal grote voordelen. Allereerst zijn ze gemakkelijk met een heftruck te verplaatsen. Daarnaast kun je ze snel in de hoogte uitbreiden met behulp van stapelrekbuizen. Belangrijk hierbij is dat je nooit de maximale laadhoogte en het maximale laadgewicht overschrijdt en dat het stapelrek op een stevige, horizontale oppervlakte staat. Veiligheid gaat boven alles.
Ten slotte neemt de opslag van stapelrekken bijna geen ruimte in beslag. Dus als je ze tijdelijk niet nodig hebt, liggen ze ook niet in de weg!

Gitterbox

Een gitterbox (Gibo) is een stalen gaascontainer. Dankzij zijn stevigheid is de container uitermate geschikt om zware materialen in te bewaren en vervoeren. Daarom zie je deze gitterbox vaak terug in de staalindustrie en in de bouw. Ze worden gebruikt om zware onderdelen in op te slaan, maar de box leent zich ook prima om afval in te zamelen. De box heeft een draadconstructie, wat betekent dat je gemakkelijk kunt zien welke goederen zich in de box bevinden.  

De gitterbox weegt 70 kilo en staat op 4 stalen poten, waardoor hij heel gemakkelijk vanuit 4 kanten te vervoeren is met een heftruck of palletwagen. De gitterbox heeft 2 stalen kleppen aan de lange zijde. Hierdoor is het heel eenvoudig om er goederen in te leggen en uit te halen, zelfs als de boxen gestapeld staan. Het stapelen van de boxen wordt je ook nog eens heel makkelijk gemaakt. Gitterboxen worden namelijk in een universele maat geleverd. Dat maakt ze ook nog eens makkelijk uitwisselbaar!

Heb je de gitterbox(en) tijdelijk even niet nodig? Door de stevige constructie kun je ze gemakkelijk in de hoogte op elkaar stapelen, waardoor opslag weinig ruimte in beslag neemt.

Bram


Vragen over stapelrekken en gitterboxen?

Bram en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.