Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Laadklepmarkering

Een geopende laadklep van een trailer kan erg gevaarlijk zijn. Als de open laadklep niet opgemerkt wordt door medeweggebruikers, kunnen er lelijke ongelukken gebeuren. Om botsingen te voorkomen bevestig je eenvoudig laadklepmarkering aan je laadklep. Het zijn voornamelijk voetgangers, fietsers en bromfietsers die de dupe worden van ongelukken door een geopende laadklep. De laadklep wordt regelmatig over het hoofd gezien.

Bovendien moeten laadkleppen voldoen aan de Europese eisen. Hieronder valt ook het voorzien van de laadklep van laadklepmarkering. Een geopende laadklep moet zowel bij daglicht als in het donker vanaf alle zijden goed zichtbaar zijn. 

Lees verder

Soorten laadklepmarkering

Laadklepmarkeringen die als waarschuwingssignaal gelden voor openstaande laadkleppen, bestaan in verschillende varianten:

  • Reflecterende vlaggen
  • Reflecterende hoekbeschermers
  • Knipperlichten
  • Verkeerskegels

Als de laadklep van een vrachtwagen of auto buiten de normale breedte of lengte van het voertuig uitsteekt, is een waarschuwingssysteem verplicht. Dit kunnen verkeerskegels met reflectie zijn, laadklepverlichting, hoekbeschermers zoals de MagProtect of laadklepvlaggen.

Laadklepvlaggen

Laadklepvlaggen bevestig je aan de achterzijde van je laadklep. Doordat de vlaggen reflecterend zijn, vallen ze ook in het donker op. Wij leveren laadklepvlaggen in reflecterend rood/wit als set van 2 stuks (links + rechts) in verschillende afmetingen. Laadklepvlaggen worden geleverd met een bevestigingsprofiel. De vlaggen moeten worden opgehangen, zodat ze vanaf elke zijde zichtbaar zijn.

Hoekbeschermers voor laadklep

Laadkleppen moeten voldoen aan de CE-veiligheidseisen. Hieronder valt de regel dat laadkleppen geen scherpe hoeken en randen mogen bevatten die verwondingen kunnen veroorzaken. Door het toevoegen van hoekbeschermers kun je dit probleem al opvangen. Doordat de hoekbeschermers een opvallende kleur of kleurencombinatie hebben, functioneren ze ook meteen goed als laadklepmarkering. De hoekbeschermers in ons assortiment kunnen op twee manieren worden bevestigd, namelijk met een magneet of door een schroef. De bevestiging is erg eenvoudig. 

Laadklepverlichting

Laadklepverlichting is ideaal wanneer er vaak in het donker wordt geladen en gelost. Ook in de wintermaanden is laadklepverlichting geen overbodige luxe. De verlichting wordt op de hoeken van de laadklep aangebracht. 

Verkeerskegels

Ook de verkeerskegels hebben reflecterende kleuren. De kegels zijn zowel bij daglicht als in het donker goed zichtbaar. Tijdens het laden en lossen plaats je de verkeerskegels of pionnen gemakkelijk bij de openstaande laadklep. 

Bekijk ons assortiment laadklepmarkering en investeer zo in veiligheid van chauffeurs en de andere weggebruikers. Een ongeval kan hiermee worden voorkomen. 

Lees minder
20 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
20 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.