Categorieën
085-2734999

Klantenservice

ATR-Certificaat

Er komt veel bij kijken wanneer je producten of goederen importeert of exporteert naar of vanaf Turkije. Hiervoor dien je speciale douanepapieren aan te schaffen. Voor Turkije is dit het ATR-certificaat. Het certificaat zorgt ervoor dat de handel tussen landen uit de Europese Unie en Turkije makkelijker verloopt. De EU heeft met Turkije een douane-akkoord gesloten, waardoor je de meeste goederen zonder invoerrechten kunt invoeren. De goederen moeten dan wel van herkomst uit de EU of Turkije komen. Dit wil zeggen dat het product is geproduceerd in Turkije of het product is al eerder vanuit een ander land in Turkije ingevoerd. De herkomst leg je vast in een ATR-certifcaat. Een ATR-certificaat is vier maanden geldig na afgifte door de douane en moet in deze periode worden gebruikt bij de invoeraangifte. 

Lees verder

Uitzonderingen gebruik ATR-certificaat

Sommige staalproducten en landbouwgoederen kunnen niet worden ingevoerd door middel van een ATR-certificaat. Deze producten vallen niet onder de douane-unie met Turkije. Voor deze producten geldt dat je er wel een verlaging van invoerrecht voor kunt krijgen. 

Je vindt bij ons ook andere douaneformulieren welke van pas komen bij het importeren en exporteren van goederen. 

Lees minder
1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.