Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Goede voornemens voor 2020

Goede voornemens voor 2020

Gepubliceerd op 7 januari 2020

Een nieuw jaar betekent een nieuwe start. Wat heeft 2020 voor ons in petto? Allereerst zijn alle ogen dit jaar gericht op Rotterdam. Dankzij de winst van Duncan Laurence vindt na 40 jaar het Eurovisiesongfestival eindelijk weer eens plaats in Nederland. Ook zal er voor het eerst sinds jaren een F1-race worden gehouden op het circuit van Zandvoort. Beide evenementen gaan zorgen voor een logistieke uitdaging. Verder maken we kans om met het Nederlands elftal de Europese titel te pakken. Iedereen die op 29 februari geboren is, kan zijn of haar verjaardag eindelijk weer officieel vieren. Naast deze gebeurtenissen vliegen ook de goede voornemens ons om de oren. Niet alleen op persoonlijk gebied, maar ook zakelijk kijken we wat er beter of anders kan. Bijvoorbeeld door onderstaande voornemens voor 2020 in acht te nemen.

Koop vooral online

Sorry, fysieke winkelstraat. Het aantal online bestellingen zal in 2020, vergeleken met 2019, opnieuw fors groeien. Ook alle logistieke gebruiks- en verbruiksartikelen bestel je eenvoudig online. Webwinkels blijven het winnen van fysieke winkels en dat is ook niet zo gek. Online winkelen brengt namelijk de nodige voordelen met zich mee:

  • Online webwinkels zijn 24 uur per dag open. Je kunt dus altijd en overal bestellen, net wanneer het jou uitkomt.
  • Alle informatie beschikbaar op één plek. Prijzen en reviews vergelijk je eenvoudig online. Hierdoor kies je altijd het beste product voor een scherpe prijs.
  • Je hebt keuze uit een enorm assortiment. Je kunt wel zeggen dat echt alles verkrijgbaar is via het internet. Als een product is uitverkocht of niet meer beschikbaar is, heb je waarschijnlijk nog voldoende keuze op andere websites. Is een product niet (meer) leverbaar in Nederland? Dan bestel je het product gewoon bij een webwinkel over de grens.
  • Producten worden razendsnel geleverd. De trend bij webwinkels is om de volgende werkdag jouw bestelling al te bezorgen. Zelfs levering op dezelfde dag is soms mogelijk.
  • Je hebt vaak de keuze om achteraf te betalen. Een betaling uitstellen is bij fysieke winkels veelal niet mogelijk.

Ben je nog niet over naar online winkelen? Dan is 2020 een goed jaar om daarmee te starten. Bestel je wel al veel online? Neem dan ook eens een kijkje op Logistiekconcurrent.nl.

Kies voor duurzaamheid

Ook in het nieuwe jaar willen we onze verantwoordelijkheid nemen voor toekomstige generaties. ‘Groen’ is helemaal hot & trending. In de logistiek kan er, wat betreft duurzaamheid, met kleine aanpassingen al veel groener gewerkt worden. Kies bijvoorbeeld voor duurzame folie en duurzame tape (lees meer over duurzame folie en tape). Draag je steentje bij aan een betere toekomst en investeer in duurzame verpakkingen. Maar ook afval scheiden en recyclen binnen het bedrijf, zorgt ervoor dat je het milieu minder belast en tegelijkertijd zelf ook nog eens kosten bespaart.

Verminder uitstoot

Niet alleen in materialen kun je verduurzamen. Alle processen in de logistiek kunnen schoner en energiezuiniger. In 2019 stond de stikstofcrisis centraal en dit gaan we merken in 2020. De maximumsnelheid gaat omlaag om brandstof te besparen en kilometerheffingen worden geïmplementeerd. De uitstoot verminderen kan al door efficiënt te werk te gaan:

  • Bespaar kilometers door routes beter in te plannen. Op deze manier verminder je het brandstofgebruik en dus ook de uitstoot;
  • Zorg ervoor dat een vrachtwagen of bestelbus beter beladen wordt. Het aantal ritten kan op deze manier worden gereduceerd. Dit is kostenbesparend en het minimaliseert de uitstoot;
  • Met schonere dieselmotoren en elektrische voertuigen kun je de uitstoot van gevaarlijke en schadelijke stoffen terugdringen. Aan een oplossing om helemaal ‘schoon’ te kunnen rijden zal nog jaren gewerkt moeten worden, maar door de juiste vervoersmiddelen te kiezen kun je de uitstoot wel al flink verlagen;
  • Koop al jouw artikelen zo veel mogelijk bij één leverancier. Zo is er slechts één rit nodig om jouw bestelling te bezorgen. Bij ons koop je bijvoorbeeld alles voor logistiek, magazijn en transport. Erg makkelijk voor jezelf, maar je helpt hiermee ook het milieu een handje.

Same day delivery of next day delivery is steeds meer de wens van de klant. Een bestelling plaatsen en binnen 12 of 24 uur ontvangen is een veel gekozen optie. Je betaalt wat extra, maar je hebt jouw pakketje razendsnel in huis. Helaas zijn onnodige extra’s kilometers het gevolg hiervan en de bovengenoemde punten zullen hierdoor moeilijker na te leven zijn. Om deze levertijden te kunnen realiseren én om ervoor te zorgen dat dit op een milieuvriendelijke manier gebeurt, moet het transport zo goed mogelijk in kaart worden gebracht. Kies bijvoorbeeld voor transportsoftware. Deze software biedt onder andere hulp tijdens het inplannen van ritten.

Hoe groot of klein een voornemen ook is, alle beetjes zullen helpen om binnen het bedrijf kosten te besparen of om een steentje bij te dragen aan een schoner milieu. Gooi het roer niet meteen helemaal om, maar zorg ervoor dat je stapje voor stapje je lijst met goede voornemens afwerkt. Wij wensen iedereen succes met alle voornemens en ook in 2020 zijn wij je natuurlijk weer graag van dienst!

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.