Afdekmateriaal, dat dekt de lading

Afdekmateriaal, dat dekt de lading

Afdekmateriaal is onmisbaar bij het vervoeren en beschermen van producten, machines en materialen. Met ons brede assortiment aan aanhangernetten, afdekzeilen, containernetten en verhuisdekens kan jij weer veilig op weg of je materialen beschermen tegen weer en wind. Maar wanneer gebruik je nou welk afdekmateriaal en welke verschillen zijn er eigenlijk? Wij hopen dat deze blog de lading dekt.

Veilig onderweg

Het is wettelijk verplicht om je lading in een aanhanger af te dekken. Bij grote materialen zoals een kast kan je hiervoor spanbanden gebruiken, voor kleinere materialen is een aanhangernet de beste keuze. Deze netten zijn beschikbaar in verschillende maten, allemaal passend voor de verschillende maten aanhangwagens die er zijn. Dankzij het elastisch koord dat langs de zijkanten loopt zit het net altijd sluitend om de lading heen.

Bij aanhangernetten wordt er grofweg onderscheid gemaakt tussen fijnmazige en grofmazige netten. De fijnmazige netten zijn speciaal ontwikkeld voor het vervoer van zand, grind en blad- en snoeiafval, materiaal dat al snel door de wind of snelheid tijdens het vervoer weg kan waaien en gevaarlijke situaties kan opleveren op de weg. Grofmazige netten zijn er voor het vervoer van materialen waarvan de kans bestaat dat ze los kunnen raken en die niet gemakkelijk met een spanband vastgezet kunnen worden.

Ook voor containers

Niet alleen de lading in aanhangers moeten afgedekt worden. Voor open containers geldt het zelfde en ook hiervoor zijn er speciale afdekmaterialen. De containerkleden en containernetten zijn er in verschillende maten zodat ze precies over de container passen. Ideaal voor onderweg maar ook als er op locatie sloopmateriaal of tuinafval in een container ligt. Met een containernet of -kleed blijft alles netjes op zijn plaats. De netten en kleden zijn gemakkelijk te bevestigen dankzij de ogen langs de hele zijkant.

Bescherming tegen weer en wind

Niet alleen op de weg kunnen afdekmaterialen van pas komen. Bouwmaterialen, tuinmeubelen, hooi of stro en andere producten die vaak buiten staan kunnen door de weersomstandigheden beschadigd raken. Met een afdekzeil, ook wel dekkleed genoemd, bescherm je jouw materialen die buiten staan tegen waterschade, verrotting of verschimmeling. Ook voor het tijdelijk afschermen van ruimtes of het beschermen van vloeren kan een afdekzeil de ideale oplossing zijn.

Wij hebben afdekzeilen in verschillende maten en kleuren, of je nu een dekkleed van 2 x 3 meter wilt of een van 10 x 15 meter. De kwaliteit van een afdekzeil wordt weergegeven in het aantal gram per vierkante meter. Een dekkleed van 100 gr/m² is degelijk maar minder duurzaam dan onze absolute krachtpatser van 600 gr/m². De afdekzeilen zijn gemakkelijk vast te maken door de aluminium ogen aan de rand, die om de 100 cm zijn ingebouwd.

Verhuizen zonder zorgen

Bij een verhuizing of tijdens transport is het belangrijk om je lading heelhuids op de nieuwe bestemming te krijgen. Kleine spullen kunnen in verhuisdozen verplaatst worden en indien mogelijk beschermd worden met opvulmaterialen maar voor bijvoorbeeld grote meubels gaat dit verhaal niet op. Met een verhuisdeken of pakdeken kan je ook deze producten veilig vervoeren. Verhuisdekens beschikken over beschermende en schokwerende eigenschappen die je vracht beschermen. Bij ons zijn deze pakdekens voordelig te bestellen!

Het vastzetten van kleden en netten

De afdekmaterialen zijn dus gemakkelijk te bevestigen dankzij de ogen die aan de zijkanten zitten. Hier heb je echter wel de juiste bevestigingsmaterialen voor nodig, anders gaat het alsnog fout. Wij hebben een brede keuze aan materialen waarmee je eenvoudig je afdekzeil kan bevestigen. Met een spanrubber of spanelastiek kan je gemakkelijk de lading vastzetten aan een haak. Voor langdurig vastzetten zijn er ook spanrubbers met spinhaak.

Advies op maat

Heb je nog vragen of wil je weten of er een op maat gemaakte oplossing voor jouw bedrijf mogelijk is? Onze productspecialisten helpen je graag!

Andere klanten kochten ook

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.