Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Wat zijn de voordelen van palletranden?

Wat zijn de voordelen van palletranden?

Wat is een palletrand?

palletrand opgevouwenEen palletrand wordt ook wel opzetrand genoemd. Het kan gemaakt zijn van verschillende soorten materialen, zoals hout, metaal of kunststof. De rand heeft 4 zijdes. Deze kanten zijn met scharnieren met elkaar verbonden.De meeste palletranden hebben 4 scharnieren. Als je ze niet gebruikt, kunnen ze dankzij de scharnieren opgevouwen worden. Hierdoor bespaar je een heleboel ruimte. Een uitvoering met 4 scharnieren heeft opgevouwen een langere lengte dan de pallet waarvoor hij gemaakt is. Daarom zijn er ook palletranden met 6 scharnieren. Hierbij zitten er 2 extra scharnieren aan de korte zijden. Na het vouwen steken deze niet verder uit dan de lengte van de pallet. Dit kan heel belangrijk zijn bij retourtransport of opslag.

Afmetingen van de opzetranden

Palletranden hebben standaard afmetingen die passen op de verschillende maten pallets. Veelvoorkomende maten zijn 60 x 80 cm, 80 x 120 cm en 100 x 120 cm. Voor een lage bak gebruik je één opzetrand en voor een hogere bak stapel je meerdere palletranden op elkaar. De meeste houten palletranden hebben een hoogte van zo’n 20 cm. Ze kunnen bestaan uit 1 of meerdere planken per zijde. Houd er wel rekening mee dat bij een uitvoering met 2 planken (of meer) per zijde er een naad zit tussen de planken. Metalen opzetranden zijn vaak veel hoger. Aangezien het een soort gaasconstructie is, zijn deze niet geschikt voor kleine losse materialen. Tenslotte zijn er ook nog MPboxen. Dit zijn multifunctionele boxen die bestaan uit wanden. Hiermee maak je eenvoudig van een pallet een kist.

Accessoires palletranden

In combinatie met het gebruik van een palletrand kun je kiezen voor diverse handige accessoires zoals:

  • palletdeksels

  • vakverdelers

  • stapelhoeken

  • kaarthouders

Wil je bijvoorbeeld een sluitende exportverpakking maken, gebruik dan palletdeksels die precies passen op de palletranden. Dankzij de klampen aan de onderzijde, schuiven ze er niet zomaar vanaf. Met een deksel kan er geen stof, vocht of ander vuil bij je producten komen.

palletdeksel

Vakverdelers zorgen ervoor dat je aparte vakken krijgt in de palletbak. Op deze manier is het gemakkelijk om producten uit elkaar te houden.

vakverdeler palletrand

Met behulp van opzethoeken wordt het stapelen gemakkelijker. Met een stapelhoek voorkom je namelijk het wegglijden.

stapelhoek palletrand

Op een kaarthouder kun je aangeven wat er in de palletbak zit.

kaarthouder

Bram


Vragen over palletranden?

Bram en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.