Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Nieuwe EU-richtlijnen voor verpakkingen

Nieuwe EU-richtlijnen voor verpakkingen

De afgelopen jaren is de E-commerce flink gegroeid en dit betekent dat het aantal verstuurde pakketjes ook ontzettend is toegenomen. Om ervoor te zorgen dat de impact op het milieu niet te groot wordt heeft de Europese Commissie nieuwe richtlijnen omtrent verpakkingen en verpakkingsafval voorgesteld onder de Package and Packaging Waste Directive (PPWD).

Wat houden de nieuwe verpakkingsrichtlijnen in?

Verpakkingsmateriaal bedraagt 36% van al het afval en dat moet minder volgens de Europese Commissie. Om dit voor elkaar te krijgen mag de verpakking van thuisbezorgde goederen na invoering van het voorstel nog maar 40% loze ruimte bevatten. Een kleinere verpakking zorgt voor minder verpakkingsmateriaal én voor minder opvulmateriaal.

Daarnaast is het doel van de PPWD voor 2030 dat minimaal 10% van de verzendverpakkingen herbruikbaar moet zijn, een percentage dat in 2040 moet oplopen tot 50%. Dit is minder dan de eerder voorgestelde percentages van 20 en 80% maar er is voor veel E-commercebedrijven nog steeds werk aan de (web)winkel.

Hoe kan ik duurzamer verpakken?

Duurzamer verpakken kan op meerdere manieren. Je kan kiezen voor duurzame verpakkingsmaterialen, zoals onze kartonnen verzenddozen die 100% recyclebaar zijn en beschikken over het FSC-keurmerk. Ook voor het opvulmateriaal zijn er veel duurzame opties zoals recyclebare opvulchips of rollen FSC-gecertificeerd golfkarton. In onze blog over duurzaam verpakken lees je hier nog meer over!

Door de loze ruimte van verzendverpakkingen te beperken heb je minder verpakkings- en opvulmateriaal nodig. Hierdoor bespaar je materiaal en passen er meer verzendingen op één pallet. Een doos op maat is wat dat betreft een ideale oplossing. Met een op maat gemaakte doos past jouw pakketje precies in de verpakking en is er geen opvulmateriaal nodig. Ook in ons brede aanbod aan verzenddozen zijn verschillende mogelijkheden waarmee je jouw product op maat en duurzaam bij de klant kan krijgen.


Vragen over duurzame verpakkingen?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.