Vermijd snij-incidenten met veiligheidsmesjes

Vermijd snij-incidenten met veiligheidsmesjes


Veiligheidsmessen zijn onmisbaar in de logistiek. Of het nu gaat om het op maat snijden van karton of andere materialen, het verwijderen van wikkelfolie of het doorsnijden van omsnoeringsband of verpakkingstape, met een veiligheidsmes gaat het snel en gemakkelijk. Bovendien wordt de kans op snij-incidenten verkleind door het innovatieve ontwerp waarbij veiligheid en gebruiksgemak bovenaan staan.

Welke soorten veiligheidsmessen zijn er?

Het afbreekmes is het meest traditionele veiligheidsmes. Bij dit model schuif je zelf het mes in of uit tot de gewenste lengte. Als het mesje bot begint te worden kan je eenvoudig het bovenste stukje van het mes afbreken waarna je weer met een scherp mesje verder kan. De afbreekmesjes zijn ook los te bestellen waardoor je zelf gemakkelijk de mesjes kan vervangen.

Een andere veelgebruikte optie is het veiligheidsmes met terugtrekking van het mesje zodra je de schuifknop loslaat. Als je wilt snijden duw je met de schuifknop het mesje naar voren en zodra je klaar bent laat je de knop los en schuift het mes automatisch weer in de houder. Op deze manier is het risico dat je het mesje niet voldoende hebt teruggeschoven uitgesloten en kan je het veiligheidsmes veilig bij je dragen en oppakken zonder kans op snijwonden.

Een nog hogere veiligheid wordt bereikt met het veiligheidsmes waarbij het mesje automatisch wordt ingetrokken zodra deze het einde van het te snijden oppervlakte bereikt. Het mesje verschijnt als je op de hendel drukt waarna je eenvoudig jouw snijwerkzaamheden kan uitvoeren. Zodra het einde bereikt is klapt het mesje weer terug in de houder. Met de ingebouwde veiligheidspal zorg je ervoor dat het mesje niet per ongeluk uitgeklapt kan worden als je deze niet gebruikt.

De ultieme veiligheid heb je met de veiligheidsmessen met veilig verborgen mesjes. Deze zijn zo ontworpen dat je wel het snijgemak en comfort hebt van de andere mesjes met een minieme kans op snij-incidenten. Deze mesjes zijn ook ideaal voor het openen van verpakkingen van kwetsbare goederen. Doordat de mesjes omringd zijn door de houder beschadigen deze nooit iets onder het oppervlakte dat je snijdt.

Onze metaaldetecteerbare veiligheidsmessen zijn onmisbaar in de voedings- en farmaceutische industrie. Als er ongewenste stoffen in het productieproces terechtkomen kan dit leiden tot ernstige schade aan machines, terugroepen van producten en zelfs tot letsel bij klanten. De veiligheidsmesjes met metaaldetecteerbaar plastic kunnen worden getraceerd door je metaaldetectoren of röntgenstralingsmachines waardoor het risico dat besmette producten het pand verlaten flink afneemt.

Een veilige werkomgeving

Een ongeluk zit in een klein hoekje en is zelfs met het beste materiaal nooit helemaal uit te sluiten. Toch is het de taak van de werkgever om persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking te stellen en om een goede voorlichting hierover te geven. Veiligheidsmessen zijn slechts een klein onderdeel van het grote aanbod in PBM en veiligheid dat wij bieden.

Charlotte


Vragen over veiligheidsmessen en PBM?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.