Categorieën
085-2734999

Klantenservice

De voordelen van duurzaam verpakken

De voordelen van duurzaam verpakken

Duurzaam verpakken heeft de toekomst. Het is onze plicht om de aarde schoon en opgeruimd achter te laten voor toekomstige generaties. In de wereld van logistiek wordt dagelijks veel verpakt en helaas zijn lang niet alle toepassingen even milieuvriendelijk. Door te werken met groenere verpakkingsoplossingen zetten we elke dag weer een stap in de goede richting. Bovendien versterkt duurzaamheid jouw bedrijfsimago. We doen graag zaken met bedrijven die duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. In deze blog leggen we de voordelen van duurzaam verpakken uit en verwijzen we naar enkele van onze milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen.

Kartonnen dozen

Het begint allemaal met de doos. Onze kartonnen verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar. De kartonnen dozen zijn goedkoper dan plastic varianten, omdat de verwerkingskosten hier lager liggen. Karton bestaat uit verschillende lagen papier, die gegolfd met lijm aan elkaar zijn gemaakt. Kraftliner wordt gemaakt van nieuw materiaal, maar testliner is milieubewust en lager in prijs. Dat karton is namelijk gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Bij beide varianten is bedrukking mogelijk.

Opvulmateriaal

Het loont om de grootte van de verzenddoos zo veel mogelijk aan te passen aan het product, zodat je zo min mogelijk loze ruimte overhoudt. Dat is niet alleen goedkoper (omdat je minder karton gebruikt), maar ook beter voor het product zelf. Het gaat in dat geval namelijk zo min mogelijk schuiven tijdens transport. Als je toch nog loze ruimte hebt, kun je kiezen voor opvulmateriaal. Enkele van onze duurzame opvuloplossingen:

  • Opvulchips. Onze Flo-pak Green opvulchips is gemaakt van 100% gerecycled polystyreen. Bovendien is het vrij van CFK. Mocht het product in het milieu terechtkomen, wordt dit binnen 9 tot 60 maanden afgebroken tot een onschadelijk residu.
  • Golfkarton. De golven van golfkarton vangen schokken op en houden producten op hun plaats tijdens transport. Ons golfkarton is gemaakt van gerecycled papier en is bovendien 100% recyclebaar. Golfkarton is opgebouwd uit twee lagen grijspapier.
  • Opvulpapier. Fasfil Mini opvulpapier zit in een gemakkelijke dispenserdoos gevuld met 488 meter aan kraftpapier. Het is gemaakt van 100% gerecycled papier en geschikt voor het beschermen van scherpe, geoliede en vettige producten. Het opvulpapier is reeds voorzien van een perforatie, waardoor het gemakkelijk met de hand is af te scheuren.

Tape

Als het product in de doos is verpakt, moet de doos vaak nog worden dicht getapet. Een goede oplossing voor milieuvriendelijke verpakkingstape is papiertape. Deze bruine tape is samengesteld uit een drager van kraftpapier met een solvent – rubber belijming. Het heeft een extreem hoog kleefvermogen en wordt vaak gebruikt bij het verpakken in bruinpapier. De papiertape is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic tape, omdat het eenvoudig kan worden gerecycled.

Wikkelfolie

Het gebruik van wikkelfolie is nodig om verpakkingsdozen op een pallet bij elkaar te houden. Het is van nature een minder milieuvriendelijk product en bovendien ook lastig om te vergroenen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor High Force handwikkelfolie, die wordt geproduceerd met minder grondstoffen dan andere wikkelfolie. Er passen ook meer rollen (480 stuks) op een pallet dan bij andere wikkelfolie (270 rollen). Dat scheelt weer palletplaatsen!


Vragen over verpakkingen?

Tonny en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.