Categorieën
085-2734999

Klantenservice

De Ultieme Gids: Sloten voor Containers, Aanhangwagens en Trailers

De Ultieme Gids: Sloten voor Containers, Aanhangwagens en Trailers

Wanneer je een container, een aanhangwagen, een trailer of iets anders wil beveiligen, is het juiste slot essentieel. Maar welk slot is voor jouw nou de juiste keuze? In deze ultieme gids voor sloten behandelen we verschillende soorten sloten, de voordelen van deze sloten en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste slot. Ons assortiment sloten is erg uitgebreid met verschillende merken, de merken die wij aanbieden zijn: Double Lock, Master Lock en Powerlock.

Hoe kun je je vrachtwagen of trailer het beste beveiligen tegen diefstal?

Wanneer je vrachtwagen of trailer kostbare spullen bevat of een kostbare lading heeft, is het essentieel deze goed te beveiligen. Voor het beveiligen van de vrachtwagen of de trailer kun je gebruik maken van de  truck- en trailersloten uit ons assortiment.

Truck- en trailersloten

Truck- en trailersloten zijn speciaal ontworpen om maximale bescherming te bieden tegen inbraak- en diefstalpogingen. Zo zijn er verschillende soorten sloten die hier bescherming tegen kunnen bieden.

King Pin Sloten
King Pin sloten zijn sloten om de king pin van een trailer te vergrendelen, een king pin slot maakt het hiermee onmogelijk om de trailer zonder sleutel aan een andere trekker te kunnen koppelen. De King Pin sloten zijn gemaakt van gehard staal en zijn hierdoor bestand tegen forceren en het doorzagen ervan. Ze zijn zeer eenvoudig aan te brengen en ook weer te verwijderen (als je de sleutel hebt). Dit maakt het King Pin slot ideaal voor stilstaande trailers. 

Containersloten
Containers worden ook met de vrachtwagen vervoerd, deze staan natuurlijk niet alleen op verlaten plekken. Maar ook tijdens transport op de vrachtwagen is het belangrijk dat de inhoud beveiligd en beschermd wordt. Het kan namelijk zo zijn dat een vrachtwagen een nacht lang onbeheerd op een parkeerplaats langs de snelweg staat. Ook in de situaties tijdens het transport zijn de containersloten uit ons assortiment dus zeer geschikt.

Het investeren in goede bescherming en beveiliging van je truck en/of trailer is dus essentieel om diefstal tegen te gaan. Bekijk hier het ruime assortiment truck- en trailersloten.

Wat zijn verschillende soorten containersloten?

Een container staat vaak op een openbare plek waar deze toegankelijk is voor meerdere personen. Om de container of eigenlijk de inhoud van de container te beveiligen is het essentieel om de container te vergrendelen. Het vergrendelen van de container kan op verschillende manieren met verschillende soorten containersloten, hieronder worden 2 soorten containersloten kort toegelicht.

Hang- en overvalslot / puckslot
Een hang- en overvalslot kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden, zo ook voor het beveiligen van een container. Ze staan bekend om hun robuustheid en de moeilijkheid om open te breken, hierdoor zijn ze ideaal voor situaties waar zware beveiliging benodigd is.

Containerdeursloten
Containerdeursloten zijn speciaal ontworpen voor het beveiligen van containerdeuren, deze sloten bieden namelijk extra bescherming en extra versterking. Deze sloten zijn ideaal voor de toegangspunten van de container waarbij veiligheid en duurzaamheid worden gewaarborgd. Het Double Lock Heavy Red Containerslot is hiervan een erg goed voorbeeld, deze is SCM gekeurd in de klasse zwaar.

Er zijn dus verschillende soorten containersloten, wij hopen dat wij op deze manier je kunnen helpen de juiste keuze te maken.

Hoe installeer ik een aanhangwagen slot?

Het is belangrijk om je aanhangwagen te beschermen en te beveiligen tegen diefstal. Het beveiligen begint met het installeren van een aanhangwagenslot, maar wat is het juiste slot en hoe installeer ik deze, hier helpen we je bij.

Kies het juiste aanhangwagenslot
Er zijn verschillende sloten, zoals een disselslot of een wielklem. Kies het slot wat past bij de aanhangwagen die je hebt. Bekijk hier onze aanhangwagensloten.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Zorg dat de aanhangwagen op een vlakke ondergrond staat zodat deze niet kan bewegen tijdens het installeren van het aanhangwagenslot.

Het installeren van het slot
Bij een Disselslot plaats je het slot over de dissel/koppeling van de aanhangwagen en zorg je dat dit goed past. Bij sommige sloten moet je de sleutel nog omdraaien om het disselslot ook te vergrendelen. 

bij een Wielklem schuif je de wielklem over het wiel van de aanhangwagen, hierbij moet je ervoor zorgen dat het wiel goed vastzit binnen de klem. De sleutel gebruik je vervolgens om de wielklem te vergrendelen.

De installatie controleren
Controleer of je het slot goed hebt geïnstalleerd, check dus of je de aanhangwagen kunt verplaatsen zonder het slot te verwijderen. Wanneer dit wel mogelijk is, is er waarschijnlijk iets niet goed gegaan bij de installatie.

De sleutel bewaren op een goede plek
Als laatste is het natuurlijk belangrijk om de sleutel te bewaren op een plek waar alleen jij zelf weet van hebt. Wij raden aan om de sleutel van het aanhangwagenslot niet te bewaren op een plek nabij de aanhangwagen zelf.

Door middel van een aanhangwagenslot beveilig je je aanhangwagen en de inhoud hiervan. Het kopen en installeren van een aanhangwagenslot is een kleine moeite, maar zorgt voor grote voordelen voor het beveiligen van je aanhangwagen. Ook bij ons assortiment aanhangwagensloten bieden wij verschillende merken zoals Double Lock en Powerlock. 

Ook voor vele andere toepassingen hebben wij sloten in ons ruime assortiment, zoals hangsloten, bedrijfswagensloten en kabel- en kettingsloten. Bekijk hier ons ruime assortiment sloten

Mark


Vragen over Sloten?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.