Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Truck- en trailersloten

Truck- en trailersloten zijn sloten specifiek ter voorkoming van inbraak en diefstal uit opleggers en trailers. De trailersloten worden eenvoudig bevestigd aan trailerdeuren, om ongeoorloofd openen te voorkomen terwijl een kingpinslot, triangelslot of disselslot gebruikt wordt om te voorkomen dat een oplegger of trailer zomaar aan de verkeerde (vracht)wagen gekoppeld kan worden.

Lees verder

Trailer op slot zetten

Om er zeker van te zijn dat niemand onrechtmatig toegang krijgt tot de inhoud van je trailer is het belangrijk om deze goed op slot te zetten. Met een trailerslot beveilig je de trailer snel en gemakkelijk. De trailersloten werken met een veer waardoor het slot zich strak om de deurstangen heen zet. Met het bijgeleverde discusslot zet je hem vervolgens eenvoudig vast.

Bescherm opleggers en trailers

Met een disselslot, kingpinslot of triangelslot voorkom je dat vreemden zomaar je trailer of oplegger aan hun voertuig kunnen koppelen. Een disselslot zorgt ervoor dat een aanhanger niet meer zomaar aan een trekhaak gekoppeld kan worden. Bij vrachtwagenaanhangers met een triangel is het triangelslot logischerwijs het best te gebruiken. Kingpinsloten zijn onmisbaar bij, je raadt het al, de kingpin koppeling.

Kingpin

Een kingpin is een onderdeel van de koppeling tussen truck en trailer. De kingpin zit aan de onderkant van de trailer en valt in de koppelschotel van de vrachtwagen waarna deze automatisch wordt geborgd. Met een slot op de kingpin kan deze dus niet worden gekoppeld aan een vrachtwagen en meegenomen worden. Kingpinsloten worden om de kingpin, die bij reguliere trailers met een treingewicht tot 50 ton een doorsnede van 2 inch heeft , bevestigd. Bij kingpinsloten is het handig om een kingpinhouder of dummy op de trailer te bevestigen. Hier kan het slot op komen te staan als het niet in gebruik is. Daarmee voorkom je rondslingerende sloten en schade aan onderdelen en zorg je er dus voor dat je altijd een passend slot bij je hebt.

KIWA SCM-Keurmerk

Een belangrijke indicatie van de veiligheid van een slot is het SCM keurmerk van KIWA. Dit keurmerk wordt afgegeven voor sloten die aan de strenge eisen voor diefstalpreventie voldoen. SCM hanteert hierbij twee verschillende klassen, namelijk de Klasse Standaard en de Klasse Zwaar. De standaard klasse richt zich op effectieve producten die gericht zijn op gelegenheidsdieven. De sloten geven 3 minuten weerstand tegen gereedschap dat een gelegenheidsdief eenvoudig mee kan nemen.

Sloten die aan het keurmerk met Klasse Zwaar label voldoen zijn nog beter. Deze sloten bieden 5 minuten weerstand tegen professionele dieven met professioneel gereedschap. Om in aanmerking te komen voor een SCM keurmerk moet het slot verschillend sluitend zijn. Als de sloten gelijksluitend zijn is het risico dat de sleutel in verkeerde handen valt te groot om een SCM keurmerk te krijgen.

Lees minder
Truck- en trailersloten
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.