Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Voorkom fraude of diefstal, verzegel je lading

Voorkom fraude of diefstal, verzegel je lading


Iedereen kent die envelop wel met zo’n mooie ouderwetse lakstempel. Ziet er mooi uit maar het heeft ook een doel. Een verzegelde envelop kon namelijk niet door mensen die niks met de boodschap te maken hadden open gemaakt worden. Deden ze dat wel, dan was dit meteen duidelijk omdat de verzegeling verbroken was.

Ook in deze tijd wordt er veel gebruik gemaakt van verzegelingen. Ze zijn gaandeweg wel wat geavanceerder geworden maar het doel blijft hetzelfde: Ervoor zorgen dat de boodschap, lading of het pakket haar doel bereikt zonder dat buitenstaanders onderweg de boodschap kunnen onderscheppen of lezen. Door de unieke nummering van onze seals houd je ook nog eens eenvoudig bij welke seal voor welke lading gebruikt wordt. Bij Logistiekconcurrent maken we onderscheid tussen indicatieve verzegelingen en barrière verzegelingen.

Indicatieve verzegeling

Het doel van een indicatieve verzegeling is om aan te geven of bijvoorbeeld een laadruimte tussentijds ongeoorloofd geopend is. Indicatieve verzegelingen kunnen met de hand aangebracht worden en door de lage breeksterkte kunnen ze ook gemakkelijk verbroken worden. Ook bijvoorbeeld een AED-apparaat of brandblusser heeft vaak een indicatieve verzegeling, waardoor het apparaat niet zomaar af kan gaan maar in geval van nood wel gemakkelijk te gebruiken is.

Onze aantrekverzegelingen zijn allemaal gemaakt van kunststof maar er zit veel verschil tussen. Sommigen zijn echt specifiek bedoeld voor bijvoorbeeld een brandslang of brandblusser terwijl bijvoorbeeld de Quickseal of Comboseal breder ingezet kunnen worden. De breeksterkte van deze aantrekverzegelingen varieert tussen de 2 en 35 kg, waardoor je altijd de juiste keuze kan maken.

Een bandverzegeling is ook indicatief maar heeft een wat hoger beveiligingsniveau. De fixseal heeft twee controlepunten waardoor meteen duidelijk is of de zegel goed is aangebracht. Door het hogere beveiligingsniveau is een bandverzegeling erg goed geschikt voor bijvoorbeeld trailerdeuren, TIR-koorden en container- en wagondeuren. De metalen bandverzekering heeft een nog hogere breeksterkte en kan eenvoudig met een kniptang verwijderd worden.

Barrière verzegeling

Deze zegels zijn bedoeld om diefstal van lading te voorkomen of op zijn minst te vertragen. De zegels zijn eenvoudig met de hand aan te brengen maar voor het verwijderen is zwaar gereedschap zoals een betonschaar nodig. Barrièreverzegelingen voldoen aan de ISO17712-2013 norm waardoor de eisen van de CT-PAT en ISPS worden ingewilligd.

Een cable seal bestaat uit een stevige aluminium behuizing en een flexibele staaldraad, in twee verschillende diktes. De kabelverzegeling is eenvoudig aan te brengen en erg veilig, met een breeksterkte van 330 tot 1250 kilogram. Pogingen tot manipulatie of fraude zijn onmiddellijk zichtbaar omdat het staaldraad rafelt.

Containerzegels of bolt seals worden vooral gebruikt om, je raad het al, containers mee te verzegelen. Met een breeksterkte van maar liefst 1700 kg vormen deze high security seals een hoge barrière tegen ongeoorloofde toegang. Als er aan het zegel gerommeld wordt is dit ook meteen zichtbaar. De enige manier om de zegels te verbreken is met zwaar gereedschap zoals een boutenschaar of slijptol.

Bedrukbaar met eigen logo of tekst

Bij onze verzegelingen is het mogelijk om ze te laten bedrukken met een eigen logo of tekst, waardoor meteen duidelijk is dat de seal van jouw bedrijf is. Het is ook mogelijk om voor unieke nummering te kiezen voor bijvoorbeeld een overzichtelijkere administratie. Weet je nog niet zeker welke verzegeling het beste bij jouw situatie past? Vraag advies aan onze productspecialisten of vraag een kennismakingspakket aan.


Vragen over het verzegelen van je vracht?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.