Waardevolle eigendommen? Zet ze op slot!

Waardevolle eigendommen? Zet ze op slot!

Jouw spullen zijn waardevol. Of het nu nieuwe voorraad, geavanceerd gereedschap of iets anders onmisbaars is voor jou of jouw bedrijf, je wilt dat het goed beschermd is. Met het juiste slot voorkom je diefstal of onrechtmatig toegang tot jouw bedrijfswagen, truck, container, aanhangwagen of bedrijventerrein.

De sleutel tot een goed slot

Elke situatie verlangt een ander slot. Het is daarom belangrijk om te weten welk slot voor jou de goede keuze is. Wil je een universele optie die je op veel verschillende manieren kan toepassen? Dan is een hangslot of discusslot de ideale oplossing. Deze bekende sloten gebruik je om bijvoorbeeld een afvalcontainer, kast of lade met overvalsluiting mee te vergrendelen. Daarnaast kan je ze gebruiken om twee schakels van een ketting vast te zetten of om je liefde ermee te verklaren op een oude brug in een romantische stad. Een echte alleskunner dus! 

Toch is het vaak handiger om voor een meer specifiek slot te gaan. Met een goed aanhangwagenslot of trailerslot zorg je ervoor dat jouw losgekoppelde aanhangers niet zomaar meegenomen kunnen worden. Met een kingpinslot, triangelslot of disselslot zorg je er gemakkelijk voor dat jouw trailer niet zomaar aan een ander voertuig gekoppeld kan worden. Extra zekerheid? Met een wielklem gaat je aanhanger geen kant meer op.

Zo'n wielklem kan ook handig zijn om diefstal van je bedrijfswagen te voorkomen. Om de inhoud van je busje te beschermen zijn er speciale bedrijfswagensloten die ervoor zorgen dat de laadruimte goed afgesloten is. Deze sloten worden rechtstreeks op de bedrijfswagen gemonteerd en zijn minimaal handgereedschapbestendig. Bedrijfswagensloten met slamlock vallen meteen op slot wanneer jij de deur dichtgooit. Moet je vaak in je laadruimte zijn? Dan is een deadlock misschien handiger, deze draai je namelijk zelf op slot op het moment dat jij denkt dat het nodig is.

Gelijksluitend of verschillend sluitend

Sommige sloten zijn beschikbaar als gelijksluitend of verschillend sluitend, maar wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? Het is eigenlijk heel simpel. Een gelijksluitend slot heeft hetzelfde profiel als een ander slot en kan dus met dezelfde sleutel opengemaakt worden. Handig als meerdere mensen een slot moeten gebruiken of als een iemand meerdere sloten moet openen. In plaats van een hele sleutelbos is dan een enkele sleutel voldoende.

Verschillend sluitende sloten hebben allemaal een uniek profiel en zijn dus ook met maar één sleutel te openen. Hierdoor neemt de veiligheid toe maar neemt het gebruiksgemak wat af. Als er meerdere mensen meerdere sloten moeten openen zijn gelijksluitende sloten handiger maar hoe waardevoller jouw eigendommen, hoe slimmer het is om voor verschillend sluitende sloten te gaan.

Tot slot: Goed onderhoud is belangrijk

Een goed slot is onmisbaar en het is daarom ook belangrijk om je slot goed te onderhouden. Met bijvoorbeeld WD-40 Slotspray zorg je ervoor dat jouw cilindersloten soepel blijven werken en eventuele blokkades verwijderd worden. De spray is siliconen- en vetvrij en dringt door tot in het cilindermechanisme. De dunne smeerfilm die achter wordt gelaten beschermt tegen corrosie. Voor kingpinsloten zijn er ook dummy's en houder beschikbaar die op de trailer geplaatst kunnen worden. Hier kan het kingpinslot op geplaatst worden als deze niet in gebruik is waardoor het slot niet beschadigd raakt of ergens rond blijft slingeren.

Mark


Vragen over het juiste slot voor jouw bedrijf?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.