Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Palletdoos

Een palletdoos heeft dezelfde afmetingen als een pallet. De palletdoos is groot, stevig en is gemaakt van karton. Werk je veel met pallets, dan zijn palletdozen dé uitkomst voor jouw logistieke toepassingen. Kartonnen palletdozen zijn ideaal voor gebruik in een magazijn en voor exportdoeleinden. De palletdoos beschermt de producten, waardoor ze zonder schade op de eindbestemming komen.  

Lees verder

Het draagvermogen van palletdozen bedraagt ongeveer 250 kg, mits er niet teveel druk op de wanden wordt uitgeoefend. Palletdozen worden plat aangeleverd en zijn in feite grote Amerikaanse vouwdozen. Een palletdoos is vervaardigd uit een dubbelgolf BC met een dikte van 7 mm.

Voordelen van palletdozen

Palletdozen hebben een aantal voordelen:

  • passen precies op een pallet
  • zeer stevig
  • lage transportkosten
  • opvouwbaar

Palletdozen formaten

Wij leveren kartonnen palletdozen afgestemd op onderstaande standaard palletformaten:

Dit kan één doos zijn die precies op de pallet past, maar dit kunnen ook kleinere dozen zijn die samen precies het formaat van een pallet kunnen vullen. Op een europallet passen bijvoorbeeld 4 kleinere dozen met een buitenmaat van 60 x 40 cm. Let hierbij wel op dat er normaal gesproken altijd gecommuniceerd wordt met de binnenmaten van een doos. Vraag specifiek naar de buitenmaten. Zo benut je de pallet optimaal en zorg je ervoor dat de stevigheid van de doos niet verloren gaat door overstek. De dozen worden bij overstek namelijk niet volledig ondersteund door de pallet. De dozen zakken hierdoor in. Dit brengt schade aan de doos, maar ook aan de goederen. Te kleine dozen zorgen voor onderstek. De dozen staan te ver naar binnen, waardoor ze kunnen gaan schuiven tijdens transport. Ook dit kan schade veroorzaken. Zorg altijd voor een optimale palletisatie.  

Toepassingen palletdozen

Karton is een goedkoop en duurzaam materiaal. Het is daarom erg geschikt om bepaalde voorwerpen stofvrij op te slaan in een magazijn. Omdat de kartonnen palletdoos ook nog eens enorm stevig is, kun je het ook inzetten om goederen te transporteren. Heb je de doos niet meer nodig en gooi je het weg, dan kan de doos eenvoudig gerecycled worden. Het grote voordeel van dozen is dat ze opvouwbaar zijn. Wil je de dozen ergens opslaan, omdat je ze nu even niet gebruikt? Dozen nemen weinig opslagruimte in beslag. 

Houtvezel palletbox

Naast de standaard palletdozen zijn er ook houtvezel palletboxen. Dit is een palletdoos gecombineerd met een pallet van houtvezel

Lees minder
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.