Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Opvulmateriaal: voordelen, nadelen en alternatieven

Opvulmateriaal: voordelen, nadelen en alternatieven

Werk je in de logistieke sector en is het inpakken van dozen een van je werkzaamheden? Dan hoeven we je vast niet uit te leggen hoe alles net niet precies past, waardoor je vaak opvulmateriaal moet gebruiken om te zorgen dat producten beschermd zijn en niet gaan schuiven. Deze blog is gevuld met materiaal over opvulmateriaal!

Drie voordelen

1. Bescherming

Je gebruikt opvulmateriaal om producten te beschermen tegen schokken, vibraties en (gooi)bewegingen tijdens transport. Het helpt breuk of beschadiging van het product te voorkomen.

2. Vormaanpassing

Opvulmateriaal kan zich aanpassen aan de vorm van het product, waardoor er geen onnodige ruimte in de verpakking overblijft.

3. Kostenbesparing

Door je producten te beschermen met opvulmateriaal, verlaag je de kans op benodigde vervanging of reparatie van beschadigde producten.  

Drie nadelen

1. Impact op het milieu

Veel opvulmateriaal, voornamelijk traditioneel materiaal zoals piepschuim, heeft een hoge milieu-impact omdat het niet biologisch afbreekbaar is.

2. Extra opslagruimte nodig

Het opslaan van opvulmateriaal vereist extra opslagruimte. Deze ruimte kun je niet gebruiken om producten op te slaan.

3. Bergen afval

Gebruik van opvulmateriaal creëert afval. Dit is zowel voor je klant als voor het milieu belastend.

Drie alternatieven

1. Milieuvriendelijke opvulmaterialen

Milieuvriendelijke opvulmaterialen, zoals opvulchips en opvulpapier hebben een lagere impact op het milieu, omdat ze biologisch afbreekbaar en/of recyclebaar zijn. 

2. Luchtzakjes gemaakt van gerecycled plastic

Luchtzakjes, ook bekend als luchtkussens, zijn gemaakt van 50% gerecycled plastic. Je vult de zakjes pas zodra je ze gebruikt, dus je hebt veel minder ruimte nodig om ze op te slaan. De zakjes kunnen zelfs meerdere keren worden gebruikt! 

3. Dozen op maat

Soms kun je niet om opvulmateriaal heen. Toch zijn er oplossingen om te hoeveelheid opvulmateriaal op zijn minst flink te verminderen, bijvoorbeeld door het gebruik maken van dozen op maat.


Vragen over opvulmateriaal?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.