Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Kunststof palletbox: een waterdichte oplossing voor opslag en vervoer

Kunststof palletbox: een waterdichte oplossing voor opslag en vervoer

Ben je op zoek naar de beste palletbox voor de opslag of het vervoer van je producten? Overweeg dan zeker een kunststof palletbox. Deze ladingdrager is leverbaar in verschillende afmetingen, kleuren en uitvoeringen. Ze volgen dezelfde maatvoering als pallets, zoals 80 x 120 cm, 100 x 120 cm en 120 x 120 cm. De hoogte varieert. Naast grote hoeveelheden goederen, kun je er zelfs grote hoeveelheden vloeistoffen in kwijt. In de box zijn de goederen goed beschermd tijdens het transport. Vooral voor zware lasten zijn palletboxen een ideale oplossing.

Verschillende toepassingen

Palletboxen worden ook wel kuubskisten genoemd. Een dichte palletbox van kunststof heeft als voordeel dat het vocht tegen houdt en gemakkelijk te reinigen is. Hierdoor kun je er vloeibare stoffen in opslaan. Ze worden niet alleen gebruikt in de logistiek, maar ook in de bouw, de voedingsmiddelen- en de agrarische industrie. Op de bouw zie je ze bijvoorbeeld als hulpmiddel om dakpannen te vervoeren. In de land- en tuinbouw kun je ze tegenkomen bij de teelt van asperges, uien en andere gewassen. Het feit dat deze kisten vloeistofdicht zijn, maakt ze geschikt voor de recycling industrie. Denk aan het gebruik als milieubox, lekbak, of opvangbak.

Zowel de bodem als de zijwanden zijn gesloten. Daarnaast is het mogelijk om de bovenkant af te sluiten met een losse deksel. Hiervoor zijn er universele oplegdeksels in de maten 100 x 120 cm en 80 x 120 cm. Op deze manier is ook de bovenkant water- en muisdicht.

Dankzij de stevige constructie en het ontwerp, zijn de boxen stapelbaar. Dit kan een heleboel ruimte besparen. Handig voor in het magazijn en tijdens transport. Met een heftruck is een palletbox gemakkelijk te verplaatsen.

kunststof kuubskisten

Geschikt voor voeding?

De meeste palletboxen zijn gemaakt van HDPE. HDPE staat voor Hoge Dichtheid Polyetheen. Het is een van de meest gebruikte en meest duurzame kunststoffen ter wereld. Dit materiaal heeft een lange levensduur en is volledig recyclebaar. Bovendien wordt het geproduceerd met een minimale belasting van het milieu.

Als de box niet gemaakt is van gerecycled, maar van nieuw (virgin) HDPE, dan kan hij gebruikt worden voor levensmiddelen. Het is dan een Food Grade uitvoering.

Pluspunten

Samengevat kunnen we stellen dat dichte kunststof palletboxen de onderstaande voordelen bieden.

  • hoge belastbaarheid
  • gaat lang mee
  • recyclebaar
  • stapelbaar
  • vloeistofdicht
  • bescherming tegen vocht
  • gemakkelijk schoon te maken
  • combineerbaar met deksel
  • uitvoeringen mogelijk die geschikt zijn voor voedingsmiddelen
  • verschillende kleuren mogelijk

Mark


Vragen over palletboxen?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.