Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Wat is het beste kopieerpapier?

Wat is het beste kopieerpapier?

Papier is er in alle soorten, maten en kleuren. Kopieerpapier is veelal hagelwit van kleur. Maar hoe 'zwaar' moet het papier zijn (hoeveel grams), wat is doorschrijvend papier en is er een duurzame keuze? We geven je in een notendop een spoedcursus over kopieerpapier!

1. Hoeveel grams is standaard?

Standaard kopieerpapier weegt 80 gram. Dit wordt het meest gebruikt en kan door nagenoeg elke kantoorprinter. Je vindt bij ons ook 75 grams kopieerpapier, wat net wat dunner is. Het grammage zegt niets over de witheid van het papier. Het zegt wel iets over de dikte. Dikker papier heeft vaak een luxere uitstraling, doordat het steviger is. Als het papier meer dan +/- 180 gram weegt, spreken we van karton.

Hagelwit kopieerpapier

2. Wat is zelfkopiërend papier?

Zelfkopiërend papier wordt ook wel 'doorschrijvend papier' genoemd. Het is voorzien van een coating aan de boven- en onderzijde van het blad. De capsules in de coating reageren op druk, waardoor het papier zelfdoorschrijvend wordt. Het is vergelijkbaar met een doordruk op carbon van vroeger. Je kunt het gebruiken voor twee-, drie-, vier- of zelfs vijfvoud formulieren.

Het papier is geschikt voor dry-toner digitale afdruksystemen en gecertificeerd voor HP Indigo en Kodak Nexpress.

Zelfdoorschrijvend papier

3. Kies voor CO²-neutraal

Canon Black Label Zero kopieerpapier is geproduceerd met oog voor het milieu. Het papier is namelijk volledig CO²-neutraal geproduceerd en FSC-gecertificeerd. Daarnaast draagt het papier het EU-Ecolabel, Nordic Swan certificaat én is het chloorarm. Met al deze certificaten is dit het meest duurzame papier!

Het printpapier is geschikt voor alle laser- en inkjetprinters. De dikte van 80 grams is de standaard onder print- en kopieerpapier.

CO2 neutraal papier

Welk kopieerpapier kies ik?

De keuze is geheel aan jou en hangt af van verschillende factoren. Ga je voor de standaarddikte van 80 grams of mag het wat dunner zijn? Wat voor documenten of formulieren wil je gaan printen? Is zelfkopiërend papier handig of niet nodig? En wil je bewust bijdragen aan een beter milieu, door te kiezen voor CO²-neutraal geproduceerd papier? Als je nog vragen hebt over jouw keuze, kun je eenvoudig contact met ons opnemen.

Tommie


Vragen over onze kantoorartikelen?

Tommie en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.