Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Van tafelwagen tot pakketwagen

Van tafelwagen tot pakketwagen


In een magazijn worden goederen opgeslagen. Daarnaast is er sprake van intern transport. Denk hierbij aan dozen en losse spullen die binnenkomen en weer weg gaan. Om dit verplaatsen gemakkelijker te maken, kun je gebruikmaken van magazijnwagens. Je kunt hierbij kiezen uit vele soorten. Echter de keuze voor de juiste magazijnwagen hangt af van onderstaande punten:

  • Wat ga je verplaatsen?
  • Wie gaat het doen?
  • Waar komt het vandaan?
  • Waar moet het heen?
  • Waarom wordt het verplaatst?
  • Wanneer wordt het verplaatst?

Hoe beter inzicht je hebt in de antwoorden op bovenstaande vragen, des te efficiënter je kunt gaan werken. Daartoe bekijk je of je de afstanden die je moet afleggen, kleiner kunt maken. Hiervoor breng je de transportstromen in kaart. Er zijn “dikke” en “dunne” transportstromen. Dik of dun heeft te maken met de intensiteit van de stroom. De intensiteit is immers de afstand in meters maal het aantal bewegingen per dag. Hoe hoger de intensiteit, hoe interessanter het wordt om dit te veranderen. Ten slotte bekijk je of de afdelingen waartussen de stromen plaatsvinden dichter bij elkaar geplaatst kunnen worden. Ofschoon dit in de praktijk niet altijd mogelijk zal zijn. Op deze manier krijg je meer duidelijkheid over de meest geschikte magazijnwagen. Naast de onderstaande genoemde wagens wordt er voor intern transport gebruik gemaakt van andere hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld steekwagens.

plateauwagen pakketwagen tafelwagen etagewagen palletwagen meubelhondje

Plateauwagen

Platform- ofwel plateauwagens worden vaak gebruikt door expeditiebedrijven en productiehallen, evenals in andere omgevingen waar het belangrijk is om snel kleine producten te kunnen verplaatsen. Aangezien het een speciaal ontwerp heeft, is deze magazijnwagen ruimtebesparend. Zoals bekend bestaat een plateauwagen uit een laadvlak en een beugel om te duwen, waardoor het perfect is om zwaardere en asymmetrische producten mee te vervoeren. Bij sommige uitvoeringen is de duwbeugel neerklapbaar. Dit maakt het gemakkelijker om mee te nemen.

Pakketwagen

Voor het vervoeren van pakketten en andere zware spullen kan een rolcontainer of een pakketwagen ideaal zijn. Hierin kun je dozen of losse pakketjes stapelen. Je komt dit transportmiddel op veel plaatsen tegen. Niet alleen op postkantoren, maar ook op beurzen en in de horeca.

Tafelwagen

Tafelwagens hebben 2 tot 4 vaste werkbladen. Je kunt ze gebruiken voor het vervoer van materialen die nodig zijn op de productielijn. Of zet dit karretje in voor allerlei losse spulletjes. In hotels worden ze gebruikt voor de roomservice. Daarnaast maken veel schoonmakers gebruik van dit middel. Tafelwagens hebben vaak zeer stille wielen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op locaties, waar stilte is vereist. Je kunt hierbij denken aan ziekenhuizen, klinieken of gangen van een hotel. Bovendien kan een professionele magazijnwagen uitgerust zijn met versterkte glasvezel tops, lades, antislipmatten of wielen met remmen. Op dezelfde wijze is er voor werkplaatsen een speciale variant. Deze karretjes zijn extra sterk en robuust. De bladen hiervan hebben opstaande randen om te voorkomen dat producten er vanaf vallen of glijden.

Etagewagen

Een etagewagen heeft meerdere plateau’s en kan uitgevoerd zijn met één of meerdere dichte zijdes. Bovendien kan deze magazijnwagen gemaakt zijn van verschillende soorten materiaal. Onder andere bestaan er etagekarren van metaal en kunststof. De dichte zijdes kunnen van gaas, hout of iets anders zijn. De afmetingen van het laadvlak en het draagvermogen verschillen per wagen.

Palletwagen

Met een goede palletwagen kun je efficiënt werken in het magazijn en op andere plaatsen in het logistieke proces. In de eerste plaats worden ze gebruikt voor het verplaatsen van beladen pallets. Daartoe heeft een palletwagen standaard twee vorken met een lengte van 1150 mm. De vorklengte bepaalt de grote van de draaicirkel. Pompwagens kunnen uitgevoerd zijn met verschillende soorten wielen. Wielen van nylon hebben de laagste rolweerstand en zijn ideaal voor een gladde ondergrond. Nadeel van harde wielen is dat ze niet geruisloos zijn. Polyurethaan en rubberen wielen hebben een hogere rolweerstand. Hierdoor maken ze minder geluid. Ze zijn geschikt voor een oneffen ondergrond.

Meubelhondje

Tenslotte is een meubelhondje ofwel een dolly heel geschikt voor het snel laden en verplaatsen van verhuisdozen of plastic bakken. Echter, deze transportrollers zijn er in verschillende soorten en maten. Het verschil zit vooral in afmeting, kleur, materiaal en de diameter van de zwenkwielen. Extreem wendbaar en te gebruiken in heel veel situaties.


Vragen over intern transport?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.