Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Overtollige pallets verkopen: goed voor het milieu en je portemonnee

Overtollige pallets verkopen: goed voor het milieu en je portemonnee

Overtollige pallets verkoop je gemakkelijk aan Logistiekconcurrent. Wij halen ze bij je op en je ontvangt hiervoor een goede prijs. Door het verkopen van overtollige pallets, kunnen deze gebruikte pallets weer hergebruikt worden.

In de transport en logistiek worden veel pallets gebruikt. Deze ladingdragers maken het verplaatsen van goederen een stuk gemakkelijker.  Als je regelmatig goederen binnenkrijgt, kun je met veel overtollige pallets komen te zitten. Deze overtollige pallets nemen niet alleen ruimte in beslag, maar zijn ook een extra risico voor de veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de brandbaarheid van houten varianten. Daarnaast vertegenwoordigen ze een waarde. Door ze in te leveren bij ons, ontvang je een mooi bedrag. Bovendien bespaar je hiermee op afvalverwerkingskosten en recyclen is gunstig voor het milieu.

Noodzaak van recyclen

Hergebruik wordt steeds belangrijker, want schaarste is een groeiend probleem. De voorraad grondstoffen en hulpbronnen krimpt snel. De beschikbaarheid van hout staat onder druk. Om schaarste van hout terug te dringen, is het belangrijk dat we er efficiënt mee omgaan. Door het verzamelen van overtollige pallets, wordt hergebruik mogelijk gemaakt. Logistiekconcurrent houdt rekening met het milieu en maakt recyclen gemakkelijker.

Houten pallets

Overtollige houten pallets zijn heel geschikt om te recyclen. Door overtollige pallets te verkopen, maak je het mogelijk dat ze opnieuw ingezet kunnen worden. De pallets worden bij je opgehaald.  Vervolgens worden de gebruikte pallets gesorteerd. Hierbij onderscheiden we 3 kwaliteiten, A-keus, B-keus en C-keus. Het verschil tussen deze kwaliteiten zit in het aantal keren gebruikt en eventuele gebruikersschade. De gesorteerde gebruikte pallets kunnen vervolgens weer worden hergebruikt.

Overtollige pallets op laten halen

Door het laten ophalen van overtollige pallets ben je maatschappelijk verantwoord bezig. Dit kan eenmalig, maar je kunt ook op regelmatige basis overtollige pallets laten ophalen. Het is mogelijk om verschillende soorten en maten in te leveren. De hoogte van de vergoeding hangt af van de soort en de staat waarin de goederen verkeren. In ieder geval brengt het, naast de verdienste voor het milieu, altijd geld op.


Vragen over het gebruik van pallets?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.