Een veilig magazijn met de juiste aanrijdbeveiliging

Een veilig magazijn met de juiste aanrijdbeveiliging

In een magazijn is het een komen en gaan van mensen en voertuigen. Daarnaast staan er veel kostbare spullen, zoals machines, stellingen en voorraden. Om ongelukken te voorkomen en schade te beperken is aanrijdbeveiliging in een magazijn onmisbaar. Deze aanrijdbeveiliging kenmerkt zich door de opvallende kleurencombinatie geel met zwart. Er zijn diverse soorten aanrijdbeveiliging. Welke soorten aanrijdbeveiliging er zijn, wat ze beschermen en op welke manier ze beschermen leggen we uit.

Beschermbeugel Aanrijdpaal Kolombescherming Stellingbescherming Stootrand Veiligheidshek

Bescherm werknemers

Een veilige werkomgeving is essentieel, vooral voor jouw werknemers. Je wilt natuurlijk niet dat hen iets overkomt. Zorg dus voor een goed veiligheidsbeleid. De verantwoordelijkheid voor de veiligheid op de werkvloer ligt bij het bedrijf. Zowel bestuurders van voertuigen als personeel dat zich te voet beweegt, hebben extra bescherming nodig in een magazijn. Door de toevoeging van aanrijdbeveiliging neemt het risico op zwaar letsel af. Het zien van aanrijdbeveiliging zal bij de medewerkers al voor meer alertheid zorgen. De opvallende kleuren herinnert hen om uit te kijken. Door veiligheidshekken langs voetgangerspaden te plaatsen, bescherm je ze optimaal. Rondrijdend vervoer wordt onderschept en de voetganger wordt beschermd.

Bescherm voertuigen

Voertuigen manoeuvreren zich de hele dag door het magazijn. Aanrijdingen kunnen ernstige schade veroorzaken aan een voertuig. De kosten voor reparatie zijn erg duur. Al geldt er vaak een maximale snelheid in een magazijn, een ongeluk zit in een klein hoekje. Een verkeerd genomen bochtje of één seconde de controle over het stuur verliezen, kan al desastreuze gevolgen hebben. De traditionele stalen aanrijdbeveiliging zal ervoor zorgen dat een stelling, kolom of machine beschermd wordt, maar het voertuig is de pineut. Speciaal hiervoor is er kunststof aanrijdbeveiliging ontwikkelt die de schok van een botsing opvangt. De lucht in deze kunststof aanrijdbeveiliging absorbeert de kracht van de aanrijding. De schade aan het voertuig is minimaal.

Bescherm machines

Aan machines zit een flink prijskaartje. Deze wil je dus graag beschermen. De oplossing is simpel. Plaats beschermbeugels of aanrijdpalen om klappen op te vangen. De afscherming dient als schild voor de machines. De bestuurder van de heftruck komt er met de schrik vanaf, mits hij/zij zich aan de snelheidsregels houdt die gelden in het magazijn.   

Bescherm stellingen

De voorraad van een magazijn bevindt zich op stellingen. Al stapelen we tegenwoordig onze voorraad ook de hoogte in, wil dit niet zeggen dat je voorraad veilig is. Een botsing met een stellingpoot kan ertoe leiden dat een stelling onstabiel wordt. De kans dat er producten afschuiven en beschadigen is aanwezig. Met behulp van stellingbescherming scherm je de poten af. Deze stellingbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Met de geïmplementeerde rollers voorkom je ook schade aan voertuigen. 

Aanrijdbeveiliging biedt enorm veel voordelen. Daarnaast is het hebben van aanrijdbeveiliging in je magazijn verplicht. Bescherm alle hoekjes en voorkom onnodige ongevallen en schade.  


Vragen over het inrichten van je magazijn?

Bram en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.