Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Markeringstape

Wil je markeringstape kopen? Vloertape is geschikt om zelf belijningen toe te voegen en vakken op magazijnvloeren af te bakenen. Dit is overigens ook mogelijk op wanden en muren. De tape heeft een zeer goede hechting en een hoge kleefkracht en is daarom geschikt voor diverse ondergronden. 

Lees verder
De markeringstape is goed bestand tegen vocht, corrosie en scheuren en is daarom zowel binnen als buiten te gebruiken. Onze vloermarkeringstape is verkrijgbaar in diverse kleuren en is zeer eenvoudig aan te brengen. Nooit meer knoeien dus met verf dankzij deze makkelijke vloertape. 

Voordelen van markeringstape

In tegenstelling tot markeringsverf, heeft vloermarkeringstape een aantal grote voordelen:

  • Sneller aan te brengen
  • Makkelijk te verwijderen
  • Wordt minder snel dof
  • Geen droogtijd nodig

PVC-markeringstape

PVC is kenmerkend door zijn lange houdbaarheid en stevige kleefkracht. De vloertape is geluidsarm en is geschikt om handmatig aan te brengen. De markeringstape is ook te gebruiken in combinatie met een dispenser. De sterke PVC-tape met een sterke rubber plaklaag van acryl voldoet aan de EU-regels 2000/53 EC (lood, chromium VI, kwik, cadmium vrij). 

Aanbrengen van markeringstape

Het aanbrengen van vloertape is erg eenvoudig, maar er zijn toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De PVC tape is al voorzien van een plaklaag, dus lijm is niet nodig. Wel moet je ervoor zorgen dat het oppervlak waar je de markeringstape wilt plakken schoon is. Als dit niet het geval is, dan zal de markeringstape moeilijker hechten en zal die sneller losraken. Je moet het oppervlak dus eerst ontvetten en schoonmaken voordat je gaat plakken.  

Toepassingen van markeringstape

Met vloertape kun je gemakkelijk looplijnen aangeven of pijllen om een route aan te geven zonder dat je afzetlint nodig hebt. Ook kan de tape gebruikt worden om werkplekken te markeren. In magazijnen en werkplaatsen wordt de markeringtape voornamelijk ingezet om waarschuwingen op de vloer weer te geven. Iedereen kijkt onbewust naar beneden tijdens het lopen of rijden en signaleringslijnen vallen dus altijd goed op. Dit verbetert de veiligheid op je werkplek. Bij Logistiekconcurrent bieden wij ook vloertape met antislip. Deze tape zorgt ervoor dat mensen niet uitglijden. Je kunt deze tape bijvoorbeeld op een trap plakken. 

Kleuraanduidingen markeringstape

Welke kleur tape plak je waar? Elke kleur heeft een eigen betekenis:

  • Geel met zwarte tape wordt vaak ingezet bij permanente obstakels of gevaren.  
  • Rood met witte tape gebruikt men hoofdzakelijk voor tijdelijke obstakels of gevaarlijke plekken. 
  • Tape met slechts één kleur wordt gebruikt om paden voor voetgangers en wegen voor intern transport aan te duiden. Hierbij wordt geel hoofdzakelijk ingezet als vloermarkering voor waarschuwingen (bijvoorbeeld een voetgangerszone). Rood heeft meerdere betekenissen. Deze kleur duidt namelijk op een verbod, een gevaar, een plek voor brandbestrijdingsmateriaal en ook op waarschuwingen. Blauw daarentegen geeft een gebod weer, bijvoorbeeld voor het verplicht gebruiken van PBM. Groen is de kleur voor een veilige situatie of voor alles wat met Eerste hulp te maken heeft.  

Tip: Zorg ervoor dat de tape opvalt. Plak geen zwarte vloertape op een donkerblauwe ondergrond. Je wil iets duidelijk maken met de tape: zorg dus dat de tape goed zichtbaar is. 

Lees minder

3 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
3 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.