Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Fijnstofmaskers

Met een mondkapje of stofmasker bescherm je de mond, neus en kin tegen zichtbare en onzichtbare stoffen en virussen. Een mondkapje helpt enkel als je speciale maskers gebruikt die heel goed sluiten over neus en mond. 

Lees verder

In verband met het Coronavirus dragen in China veel mensen mondkapjes op straat. Het RIVM adviseert in Nederland alleen mondkapjes voor medisch personeel. Een mondkapje helpt enkel als je speciale maskers gebruikt die heel goed sluiten over neus en mond. Voor de bescherming tegen het Coronavirus wordt een FFP-masker aanbevolen. Je moet een mondkap heel nauwkeurig gebruiken en regelmatig wisselen. 

Soorten stofmaskers

Naast de bescherming tegen besmetting met een virus, kun je een mondkapje kopen ter voorkoming van het inademen van stof. Stof inademen is niet prettig, maar we onderscheiden twee soorten stof, namelijk hinderlijke en schadelijke stof. Hinderlijke stof is onschadelijk en is niet gevaarlijk voor je longen. Het is vooral vervelend om dit in je mond of neus te krijgen. Het inademen van schadelijke stoffen is slecht voor de gezondheid en klachten kunnen hierdoor ontstaan. Het is daarom belangrijk om een goed inzicht te hebben met welke stoffen je in aanraking kan komen tijdens werkzaamheden. Op deze manier kunnen klachten voorkomen worden. Maak werken veilig met een goed stofmasker.

Na gebruik worden onderhoudsvrije stofmaskers weggegooid en vervangen. Er zijn stofmaskers die gevouwen kunnen worden en er zijn stofkapjes die voorgevormd zijn, de zogenaamde ‘Cup’ modellen. Een stofmasker kan ook uitgerust zijn met een uitademventiel.

Beschermingsklasse van een stofmasker

Een stofmasker beschermt alleen tegen vaste deeltjes, zoals vezels, micro-organismen, nevels en aërosolen. Het beschermt dus niet tegen gevaarlijke dampen van bijvoorbeeld verf. Er zijn 3 stofbeschermingsklassen voor een stofmasker. Deze worden aangegeven met de zogenaamde FFP (Filtering Facepiece Particles)-codering.

 • FFP1 = Lichte bescherming tegen stofdeeltjes van inerte materialen.
  Maximaal aanvaarde concentratie van verontreinigende stoffen: 4x de grenswaarde.
 • FFP2 = Optimale bescherming tegen stofdeeltjes van schadelijke stoffen.
  Maximaal aanvaarde concentratie van verontreinigende stoffen: 10x de grenswaarde.
 • FFP3 = Maximale bescherming tegen stofdeeltjes van giftige tot zeer giftige stoffen.
  Maximaal aanvaarde concentratie van verontreinigende stoffen: 50x de grenswaarde.

Instructiefilm: "Hoe zet ik een stofmasker op de juiste manier op".

Lees minder
Fijnstofmaskers
23 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
23 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.