Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Halfgelaatsmaskers

Een halfgelaatsmasker is een veiligheidsmasker dat de mond, neus en kin beschermt tijdens werkzaamheden. Door het dragen van een halfgelaatsmasker is men beschermd tegen inademing van schadelijke fijnstoffen en dampen die onzichtbaar zijn. 

Lees verder

Een halfgelaatsmasker is geschikt voor filteren van vrij onschuldige soorten stof zoals gipsstof, cementstof of marmermeel in lage concentraties. Een voordeel van een halfgelaatsmasker is dat deze beter aansluit op het gezicht dan snuitjes (wegwerpmaskers). Halfgelaatsmaskers worden gebruikt in combinatie met een P2-filter en/of met een A1- of A2-filter. Het stoffilter kan een filterbus zijn of een inlegfilter. Het gasfilter kan een filterbus zijn tegen een enkel type gas of een combinatie van verschillende filters, waardoor het tegen meerdere gassoorten beschermt. Gebruik liever geen P3-filter in een halfgelaatsmasker, want er is dan een grote kans op lekkage. Wij adviseren in dat geval een volgelaatsmasker.

Halfgelaatsmasker kopen?

Halfgelaatsmaskers zijn er in verschillende uitvoeringen en van verschillende leveranciers. Van belang is tegen welke stof en/of gas en damp het masker en filter moet beschermen en de mate waarin wordt blootstelling. De keuze voor half- of volgelaatsmasker is daarbij van belang.

Let op het volgende:

  • Een goede pasvorm. Sommige leveranciers leveren maskers in meerdere maten.
  • Een goede afdichtingrand. Sommige fabrikanten voorzien hun maskers van een dubbele afdichtingrand. Maar als het masker niet goed op het gezicht aansluit, geeft een dubbele afdichting geen extra bescherming.
  • Met dubbele elastische hoofdbanden die traploos verstelbaar zijn.
  • Met een kleine ademweerstand.
  • Materiaal: gemaakt van een hypoallergeen thermoplastic elastomeer (TPE) of kunststof. Vooral de uitvoering in siliconenrubber is huidvriendelijk.

Wil je liever het gehele gelaat beschermen, neem dan eens een kijkje bij de volgelaatsmaskers

Lees minder
Halfgelaatsmaskers
12 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
12 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.