Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Antislip papier

Antislip papier wordt gebruikt als onderlegvel of tussenlegvel bij palletladingen. Deze dunne antislipmatten verhogen de wrijving tussen de lading. Het antislip papier zorgt ervoor dat opgestapelde dozen niet van elkaar schuiven. Ook voorkomt het papier dat de lading niet van een pallet glijdt. Tijdens transport is het belangrijk dat een lading niet schuift of valt. Je gaat transportschade tegen door antislip papier in te zetten. 

Lees verder

Voordelen antislip papier

  • Kostenbesparend
  • Waterafstotend
  • Scherpe prijs

Toepassingen antislip papier

Antislip papier wordt gebruikt om een palletlading te stabiliseren. Dit is tijdens transport erg belangrijk, maar ook wanneer je palletwikkelmachines inzet om een pallet in te sealen. Palletwikkelmachines kunnen een hoge startsnelheid hebben, waardoor vooral dozen met een lichte inhoud kunnen gaan schuiven. De dunne antislipmatten voorkomen deze verschuivingen. 

Werken met antislip papier

Antislip papier wordt als basisvel op de pallet gelegd. De lading, dit zijn vaak dozen, wordt op de vellen geplaatst. Vervolgens komt op iedere laag dozen een nieuw vel te liggen. Dit herhaal je tot de stapel compleet is. Je creëert een stabiele verbinding tussen de pallet en de dozen en tussen de dozen onderling. De vellen zijn aan beide kanten voorzien van een antislip coating. Daarnaast is het antislip papier ook nog eens waterafstotend. Hierdoor beschermt het producten tegen optrekkend vocht. 

Bespaar met antislip papier

Een goed gestapelde en ingewikkelde pallet (ladingdrager) draagt bij aan een veilig transport van goederen in een vrachtwagen of oplegger. En niet alleen zorgt het papier voor een veilig transport. Door gebruik te maken van antislip papier als onderlegvel en tussenlegvel, verminder je de hoeveelheid wikkelfolie om een pallet in te wikkelen. De gestapelde lading zal, dankzij het antislip papier, minder schuiven. Tijdens het vervoer krijgt de lading te maken met krachten. Een chauffeur moet tijdens een rit regelmatig remmen, optrekken of een bocht nemen. De lading oefent dan druk op de wikkelfolie. Dankzij het antislip papier wordt de wrijving verhoogd, de druk verlaagd en is er minder folie nodig is om de lading tegen te houden. Met antislip papier reduceer je makkelijk het gebruik van folie en bespaar je kosten.

Milieubewuste keuze met antislip papier

Door per pallet te besparen op wikkelfolie, verminder je automatisch ook de hoeveelheid afval. Daarnaast is ons antislip papier 100% recyclebaar. Bij zorgvuldig gebruik is antislip papier ook nog eens herbruikbaar. Je kunt daarom wel concluderen dat het gebruik van antislip papier een milieubewuste keuze is. 

Logistiekconcurrent levert antislip papier met een formaat van 75 x 115 cm. Dit formaat is zeer geschikt voor europallets.

Bekijk al ons antislip materiaal. Gebruik bijvoorbeeld antislip tegels om ook te besparen op spanbanden

Lees minder
1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.