Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Zebra of Godex labelprinter?

Zebra of Godex labelprinter?

Wat is de beste desktop printer om etiketten te printen? Hoe kies je tussen de verschillende types en merken? Veel gekochte labelprinters zijn de Zebra GK420d en de Godex DT4x. Dit zijn allebei goede labelprinters. Beide hebben ze hun voordelen. De ideale printer is afhankelijk van specifieke wensen en eisen. In de praktijk maakt de snelheid van de printer weinig uit, want ze zijn allemaal relatief snel. Daarentegen kunnen de gebruikskosten wel behoorlijk verschillen. Graag helpen we onze klanten met het maken van de juiste keuze. Onze online winkel biedt verschillende merken en typen labelprinters aan.

Verschillende soorten labelprinters

Om efficiënt etiketten te printen wordt vaak gebruikgemaakt van een labelprinter. Zo’n printer maakt gemakkelijk verzendetiketten, adresetiketten en artikelstickers. Kies uit verschillende soorten en maten labelprinters. Op kantoor wordt meestal gewerkt met een desktop uitvoering. Daarnaast zijn er ook grotere industriële labelprinters en kleinere mobiele labelprinters. Een desktop model staat, zoals de naam al doet vermoeden, op het bureau. Deze printer is alleen bruikbaar in combinatie met een computer of netsnoer.

Bepaalde modellen kunnen worden aangesloten op een netwerk. Vervolgens kan de labelprinter worden gedeeld met meerdere gebruikers binnen hetzelfde netwerk. Met een Wi-Fi verbinding is het zelfs mogelijk om draadloos printopdrachten te versturen vanaf elk apparaat dat is verbonden met het netwerk. Je bent hiermee heel flexibel, want je kunt etiketten op afstand afdrukken. Een netwerk labelprinter hoeft dus niet op je bureau bij de computer te staan. De printer kan op een hele andere plek gezet worden, bijvoorbeeld in het magazijn.

Verzendetiketten en labels

Een bureaulabelprinter werkt vaak met bredere labels. Ook afbeeldingen en barcodes kunnen worden afgedrukt.

Zebra labelprinter Zowel de Zebra GK420d als de Godex DT4X zijn direct thermische printers. Dit betekent dat ze zonder een inktlint werken. Een direct thermische printer heeft alleen papier nodig. De inkt is verwerkt in het papier. De coating wordt door verwarming geactiveerd en daardoor ontstaat een zwarte afdruk. Hiermee wordt een hoge kwaliteit verkregen. Nadeel is wel dat de afdruk na verloop van tijd kan vervagen. Echter, dit is bij alle thermische printers het geval.

Zebra GK420d en de Godex DT4x

Hieronder zijn enkele belangrijke kenmerken van de Zebra GK420d en de Godex DT4x labelprinter weergegeven.

Zebra GK420d

Godex DT4x

printmethode direct thermisch direct thermisch
kern 25,4 mm 25,4 mm
pixeldichtheid 203 dpi 203 dpi

verschillen:

afdruksnelheid per seconde 127 mm 177 mm
ethernetpoort / netwerkprinter nee ja, standaard
maximale labelbreedte 108 mm 118 mm
maximale printbreedte 104 mm 108 mm
fabrieksgarantie 1 jaar 3 jaar
compatible met Apple nee ja

 De Zebra GK420d werkt direct met de verzendsoftware van DHL, GLS, DPD, UPS en PostNL . De Godex DT4x doet dit onder ZPL (Zebra) emulatie en heeft tevens de printtalen EZPL, EPL en DPL aan boord.  Hierdoor kan men met Godex printers eenvoudig printers van meerdere andere merken vervangen en deze integreren in bestaande systemen. Bovendien ontvangen klanten bij de Godex printer een compleet pakket software. Deze software heeft de naam GoLabel. Met GoLabel kunnen labels zelf worden opgemaakt. Bij andere merken moet je dit soort geavanceerde software apart erbij kopen.

Concluderend kunnen we stellen dat beide labelprinters goed werken. Etiketten kunnen hiermee probleemloos en gemakkelijk worden gemaakt. Maar met een Godex printer krijgt men meer waar voor het geld en de verwachting is dat men van de Godex printer langer plezier heeft.

Godex labelprinter

Tommie


Vragen over labelprinters?

Tommie en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.