Categorieën
085-2734999

Klantenservice

PrintCMR: Vliegensvlug je vrachtbrieven op orde

PrintCMR: Vliegensvlug je vrachtbrieven op orde

PrintCMR is een software en zorgt ervoor dat jij jouw vrachtbrieven digitaal kunt invullen. Met handige functies als het adresboek, voertuigenregister en de templates worden vrachtbrieven sneller en eenvoudiger opgemaakt. Er komt geen pen aan te pas. Er zijn diverse versies van PrintCMR verkrijgbaar. Om de juiste versie te kunnen aanschaffen geven wij wat extra informatie. Zo maak jij gemakkelijker jouw keuze.  

Waar is PrintCMR geschikt voor?

Niet alleen is PrintCMR geschikt voor het digitaal invullen van CMR vrachtbrieven, de software heeft tevens templates voor AVC, Begeleidingsbrieven en export documenten. Met de templates worden vrachtbrieven altijd op de juiste manier geprint. Zit het gewenste template nog niet in PrintCMR dan kan je hiervoor een verzoek doen bij de ontwikkelaar. 

Hoe kies je de juiste versie van PrintCMR?

De verschillende versies van PrintCMR hebben allemaal dezelfde functionaliteiten. We horen je denken: "Maar wat is dan het verschil?". Dat verschil en welke versie geschikt is voor jou leggen we je uit. De versies zijn: 

1. Gebruik je Windows, MacOS of iOs? 

Allereerst kies je het besturingssysteem waarop PrintCMR geïnstalleerd dient te worden. De software van PrintCMR is beschikbaar op Windows, MacOS en iOS. Maak je gebruik van MacOS, dan wordt de keuze al beperkt tot 2 varianten en voor iOS gebruikers tot 1 PrintCMR variant. Gebruik je Windows dan heb je keuze uit 4 varianten.

PC basis PC netwerk PC & Mac basis + FM-pro PC & Mac netwerk + FM-pro
Windows
MaxOS

2. Wat is het verschil tussen de basis- en netwerkvariant?

De verschillen tussen de basis- en netwerkvariant zijn minimaal. Het verschil zit enkel in de locatie waarop het programma geïnstalleerd zal worden. Ga je PrintCMR installeren op een lokale schijf dan is PrintCMR basis de juiste. Ga je voor een installatie op een gedeelde (netwerk)schijf dan heb je PrintCMR netwerk nodig.

PC basis PC netwerk PC & Mac basis + FM-pro PC & Mac netwerk + FM-pro
Installatie op lokale schijf
Installatie op gedeelde schijf

Let hierbij op dat zowel de basis- als netwerkvariant ‘single user’ zijn. Ook op een installatie op het netwerk kan er dus maar één gebruiker tegelijkertijd werken met PrintCMR.

3. Wat is het verschil tussen wel of geen FM Pro?

De software van PrintCMR is gebouwd op basis van een gratis programma van FileMakerPro, namelijk Runtime. Dit programma zorgt voor een goede werking van de software en zorgt ervoor dat de software opstart. De gratis variant van Runtimer wordt niet meer ondersteund waardoor niet alle computers meer in staat zijn PrintCMR te openen. Momenteel is de ondersteuning van computers van Apple al komen te vervallen en ook op enkele Windows computers zorgt dit voor problemen.

Om PrintCMR op lange termijn toch te kunnen blijven gebruiken is een nieuwe versie van PrintCMR uitgebracht die te herkennen is aan “+FM Pro”. In deze variant is het gratis programma Runtimer vervangen voor een betaalde variant waardoor ondersteuning op lange termijn gegarandeerd is. Daarnaast biedt deze versie in tegenstelling tot de andere versie ook ondersteuning voor Apple computers.

4. Hoe kom ik er achter welke van deze varianten geschikt is voor mijn computer?

Download de demo van de variant zonder FM Pro. Werkt de installatie goed en kan je het programma openen dan kan je een licentie aankopen voor deze variant. Je kunt het programma na 14 dagen gaan gebruiken. Werkt de installatie niet of toont PrintCMR sporadisch Chinese tekens? Verwijder de huidige installatie en probeer de demo met FM Pro. Ook deze versie kent een proefperiode van 14 dagen, zodat je het product vrijblijvend kunt gebruiken.

Wil je gaan voor zekerheid, kies dan voor PrintCMR met FM Pro.

Tommie


Vragen over PrintCMR?

Tommie en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.