Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Knapzakken: verminder restafval, bespaar kosten

Knapzakken: verminder restafval, bespaar kosten


Knapzakken gebruik je om kunststof afval in te zamelen én te scheiden. Dit afval kan hierna weer gerecycled worden. Scheid je je afval op deze manier, dan ben je extra maatschappelijk verantwoord bezig. Het inzamelen en scheiden van afval met behulp van knapzakken is erg makkelijk, effectief en voordelig. Een knapzak gebruik je vaak in combinatie met een knapzakhouder. Dit is een metalen frame waar je de knapzak eenvoudig in kunt hangen. Het weggooien van het afval gaat hierdoor een stuk makkelijker. 

Voor welk afval is de knapzak geschikt?

Een knapzak kan ingezet worden voor het inzamelen van diverse recyclebare afvalstromen. Denk hierbij aan plastic flessen, folie en EPS (piepschuim). De knapzakken worden ingezet bij bedrijven waar deze recyclebare materialen in veelvoud vrijkomen. Zo zijn palletladingen (bijna) altijd ingeseald met wikkelfolie. Deze wikkelfolie kan niet hergebruikt worden en eindigt dus bij het afval. Het afvoeren van restafval is een stuk duurder. Door de folie te scheiden, verminder je de hoeveelheid restafval en zorg je voor lagere afvalkosten.  

Verschillende varianten knapzakken

Knapzakken zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Afhankelijk van het soort afval kies je voor een bepaalde knapzak. Je wilt natuurlijk niet dat je knapzak scheurt. Daarom is het belangrijk om de dikte van de zak af te stemmen op het soort afval. De dikte van een plastic zak wordt weergegeven in micron (my). Zamel je gebruikte folies in, dan kies je voor een afvalzak van bijvoorbeeld 25 my. Bij het inzamelen van harder plastic, zoals flessen, zet je afvalzakken in met een dikte van 39 my.

Het maakt niet uit of je een klein of een groot magazijn hebt, voor elke hoeveelheid recyclebare materialen hebben wij de perfecte knapzak. De zakken zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende volumes van 400 liter, 1000 liter, tot wel 1400 liter. 

Milieuvriendelijke knapzakken

Onze Mattral knapzakken bestaan voor minstens 80% uit gerecycled materiaal (LDPE). Van die 80% gerecyclede materialen bestaat minstens de helft uit postconsumer gerecyclede kunststoffen (PCR). Dit maakt de keuze voor deze zakken extra milieuvriendelijk. De knapzakken voldoen hiermee aan de Belgische eisen die worden gesteld op het gebied van afvalzakken. Het is niet meer toegestaan om afvalzakken te gebruiken die niet aan deze wet voldoen. 

Naast LDPE zakken hebben we ook knapzakken van MDPE materiaal. Deze zakken zijn gemaakt van nieuw materiaal. Dit betekent dat je minder materiaal nodig hebt voor dezelfde kwaliteit LDPE zak.   

Knapzak in houder

Johan


Vragen over knapzakken?

Johan en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.