Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Knapzak zakken

Knapzakken bestel je eenvoudig in onze webshop. Wij leveren direct uit voorraad de originele knapzakken. Bij Logistiekconcurrent kun je uit verschillende formaten kiezen, namelijk 400 liter, 1000 liter of 1400 liter en heb je keuze uit MDPE en LDPE zakken. De knapzak van LDPE van 400 liter is de best verkochte en meest goedkope knapzak.

Lees verder

Waarom knapzakken aanschaffen?

Het recyclen door middel van knapzakken heeft een aantal voordelen:

 • Goedkope optie om afval in te zamelen
 • Vermindert restafval
 • Lagere afvalkosten
 • Je draagt bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Makkelijk in gebruik

Wat zijn knapzakken?

Knapzakken zijn afvalzakken van gerecycled plastic. De zakken zijn geschikt voor het inzamelen van afval dat ook weer gerecycled kan worden. Een knapzak kan dus worden gebruikt voor het inzamelen van folie en plastic, van EPS (piepschuim), papier en karton of andere recyclebare afvalstromen. Ze worden ingezet bij plaatsen of werkplekken waar veel van deze materialen vrijkomen. Denk hierbij aan supermarkten, bouwmarkten, magazijnen en distributiecentra.

De knapzakken zijn transparant, wat makkelijk is zodat je kunt zien wat er in de zak zit en hoeveel er in de zak zit. Een knapzak kan in een knapzakhouder worden gehangen. De zakken zijn aangepast aan de afmeting van de knapzakhouder en klemmen zijn daardoor niet nodig om te blijven hangen. De zak hangt open in de houder waardoor ze snel en effectief te vullen zijn. De knapzak is voorzien van kleine perforatiegaatjes. De lucht kan hierdoor uit de zak worden geperst. 

Wat zamel je in met een knapzak?

 • Plastic verpakkingen
 • Metalen (blik) verpakkingen
 • Drankpakken
 • Gebruikte wikkelfolie
 • Oud papier
 • Karton

Wat is het verschil tussen MDPE en LDPE? 

LDPE (lagedichtheidpolyeteheen) is een kunststof gemaakt van olie. Het wordt geproduceerd onder hoge druk en wordt door middel van warmte tot smelten gebracht. LDPE is taai, zacht, sterk en soepel, is waterafstotend en goed isolerend. MDPE staat voor Medium-density polyethylene. Het voordeel ten opzichte van LDPE is dat je een hogere reductie kunt bereiken. Er is bij MDPE minder materiaal nodig om dezelfde kwaliteit te halen. Er is dus minder uitstoot van CO2 nodig, minder opslag en minder gebruik van grondstoffen. MDPE zakken worden vaak gebruikt om kunststof en folie in te zamelen. Een MDPE 400 liter zak is geschikt voor wel 18 kg folie (afhankelijk van de soort folie) en een MDPE 1000 liter zak is geschikt voor wel 40 kg folie. LDPE is geschikt voor onder andere PET-flesjes, blikjes, oud papier en karton. De zak is dikker en dus ook wat sterker. Natuurlijk kan deze zak ook voor folie inzamelen worden ingezet. 

Bekijk alle afvalzakken.

Lees minder

9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.