⚠️ I.v.m. een voorraadtelling verwerken we op vrijdag 1 maart geen orders. Houd rekening met een extra leverdag.

Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Het verschil tussen een DHL en een PostNL verzendlabel

Het verschil tussen een DHL en een PostNL verzendlabel

DHL en PostNL zijn twee verschillende pakketdiensten en hebben dus allebei een ander verzendlabel. Niet alleen verschillen de pakketdiensten in formaat, maar ook het sjabloon van het label wijkt af. De allerbelangrijste informatie is het bezorgadres. Staat dit er niet op, dan zal het pakket nooit afgeleverd kunnen worden. Heb je gekozen voor DHL als vervoerder? Gebruik dan het sjabloon van een DHL verzendlabel. Kies je voor PostNL? Print dan je label via het PostNL sjabloon. Als je dit niet doet, kan het alsnog mis gaan tijdens de verzending. De barcodes kunnen niet worden gelezen met als gevolg dat het pakket niet wordt bezorgd. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van jouw verzendetiketten.   

DHL verzendlabel vs. PostNL verzendlabel

Hieronder zetten we DHL en PostNL verzendlabels naast elkaar. Zoek de verschillen!

Verzendlabel DHL  Verzendlabel PostNL
DHL verzendlabel PostNL verzendlabel

Nummer 1 De meeste pakketdiensten hanteren een minimaal labelformaat van 100 x 150 mm. Dit formaat wordt bijvoorbeeld gebruikt door PostNL, GLS, DPD en UPS. DHL is de uitzondering wat betreft het formaat. Deze is niet 100 x 150 mm, maar minimaal 100 x 210 mm. Let hier dus ook op tijdens de aanschaf van jouw etiketrollen én de labelprinter.
Nummer 2 Mocht een pakketje om de een of andere reden niet op de plaats van bestemming komen, dan is het belangrijk dat een pakket niet verloren gaat. Door een afzender toe te voegen, kan het pakketje altijd weer teruggestuurd worden naar de verzender. 
Nummer 3 DHL verzendlabels bevatten meestal het telefoonnummer van de afzender. Er kan op deze manier altijd contact worden opgenomen met de afzender.  
Nummer 4 Een pakket kan alleen maar afgeleverd worden als het juiste bezorgadres is ingevuld. Deze informatie bestaat uit de naam van de ontvanger, de straatnaam, het huisnummer, de postcode en de plaats. 
Nummer 5 Ook heeft DHL de datum en de tijd vermeld op het verzendlabel. Een verzendlabel is beperkt geldig. Het pakket dient voor de verstrijkdatum opgestuurd te worden.
Nummer 6 Tegenwoordig kunnen we niet zonder meer; het trackingnummer of track & trace nummer. In combinatie met de postcode van de ontvanger kun je een pakket volgen. Ideaal!

Hoe kies je een pakketdienst?

De grootste pakketvervoerders zijn DHL, PostNL, DPD en UPS. Daarnaast zijn er nog vele andere kleinere vervoersbedrijven. De e-commerce markt blijft maar groeien, waardoor er steeds meer kleinere bedrijfjes bij komen. Als bedrijf kies je voor een bepaalde vervoerder om jouw pakketten te laten bezorgen. Ze hebben allemaal gemeen dat ze pakketten van A naar B brengen, maar hoe maak je dan die keuze? Aan de hand van de mogelijkheden, voorwaarden en prijzen die een pakketdienst hanteert, maak je een beslissing. Niet iedere pakketdienst doet bijvoorbeeld aan avondbezorging of weekendbezorging. Kun je een mooie afspraak maken met het bedrijf over de prijs? Dan kan dit helpen bij je uiteindelijke keuze. 

Mark


Vragen over verzendetiketten?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.