Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Eenvoudig verzenden in 3 stappen 

Eenvoudig verzenden in 3 stappen 

Je hebt jouw pakket, document of pallet verpakt en je bent klaar om te verzenden. En dan? Jouw pakket legt vele kilometers af en je wilt zeker weten dat het snel en goed aankomt. Je kunt met verschillende vervoerders verzenden en de tarieven zijn uiteenlopend. In dit blogitem ontdek je hoe je eenvoudig kunt verzenden in 3 stappen: vergelijken, voorbereiden en volgen. 

Vergelijken

Vervoerders hebben uiteenlopende verzendtarieven. Heb je deze tarieven weleens vergeleken of werk je altijd met dezelfde partij? Je kunt ook verzenden met een onafhankelijk (online) logistiek partner (een 3PL). Zij hebben vaak scherpe afspraken met verschillende vervoerders en hier profiteer je van aantrekkelijke tarieven. Online kun je gemakkelijk tarieven vergelijken en zendingen boeken. Ons advies is om niet alleen naar de kosten te kijken, maar ook naar andere voorwaarden. Bekijk of jouw pakket wordt opgehaald, hoe de support is en of je hiervoor betaalt. Een aantal punten waar je naar kunt kijken:

 • Hoe flexibel kun je boeken?
  Kun je bij deze partij ook eenmalig iets verzenden en betalen per zending? Je wilt misschien niet vastzitten aan een abonnement of verplicht zijn een minimum aantal zendingen te boeken. 
 • Hoe is de service en het contact?
  Hoe is deze partij te bereiken? Wanneer je vragen hebt over jouw zending, is het prettig wanneer je direct contact kunt leggen (bijv. via telefoon, chat of e-mail). 
 • Hoe kun je zendingen beheren?
  Hoe gemakkelijk is het om een zending aan te maken? Het is prettig wanneer je zelfstandig een zending kunt boeken, maar ook gemakkelijk de status kunt bekijken of aanpassen. 
 • Wat zijn de voorwaarden?
  Kun je eenvoudig klant worden zonder extra kosten? Wordt jouw zending gratis opgehaald of komen hier kosten bij? Tip: selecteer twee of drie partijen die je aanspreken en kijk kritisch naar de voorwaarden. 

Voorbereiden

Je hebt een vervoerder of partij gevonden met aantrekkelijke tarieven en gunstige voorwaarden. Nu kun je jouw zending verder voorbereiden. Denk aan het toevoegen van formulieren en het afsluiten van een eventuele verzekering. 

Ga je verzekeren?

Als je een pakketje verstuurt, zeker naar het buitenland, is het niet ondenkbaar dat er mogelijk schade optreedt tijdens het transport. Kijk tijdens het aanmaken van de zending naar de verzekeringsvoorwaarden. Soms is jouw pakket standaard al voor een gunstig tarief verzekerd en soms is een aanvullende transportverzekering nodig vanwege het type goederen. 

Welke formulieren heb ik nodig?

Wanneer je verzendt naar een land buiten de Europese Unie heb je een douanefactuur nodig om jouw pakket door de douane te krijgen. Dit wordt ook wel commerciële- of handelsfactuur of proforma factuur genoemd en is nodig om de douane te laten zien wat er het land wordt ingevoerd. Als jouw zending binnen de Europese Unie blijft, komt jouw zending niet langs de douane en is er daarom geen douanefactuur nodig. 

Volgen

Je hebt de beste voorwaarden gevonden voor jouw pakket of document en deze is ingepakt en opgehaald. Nu begint het wachten. Uiteraard wil je jouw pakket kunnen volgen. Krijg je van de vervoerder een Track & Trace code? Stuur deze dan ook naar jouw ontvanger, zodat jullie beiden op de hoogte zijn. 

Parcel Parcel

Bij ParcelParcel krijg je standaard een Track en Trace code die je ook automatisch kunt delen met de ontvanger. Het verzendplatform heeft een tool waarmee je verzendtarieven van vervoerders, zoals DHL Express, FedEx en TNT vergelijkt en gemakkelijk boekt in een paar klikken. Kijk hier maar eens. Klanten van Logistiekconcurrent krijgen bij ParcelParcel 10% korting op de transportkosten van hun eerste zending. Gebruik hiervoor de code LC10 tijdens het boeken. 

Tommie


Vragen over het verzenden van pakketten?

Tommie en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.