Categorieën
085-2734999

Klantenservice

De vrachtbrief, onmisbaar in de logistiek

De vrachtbrief, onmisbaar in de logistiek

De vrachtbrief 

Een onmisbaar document binnen je logistieke proces, als je goederen binnen én buiten Nederland vervoert. Op een vrachtbrief staat alle informatie vermeld die een verzender en ontvanger nodig hebben. Ook voor een verzekeringsmaatschappij en voor instanties die vervoerscontroles uitvoeren, is het belangrijk dat duidelijk is wat je vervoert. Zorg er daarom voor dat je documentatie altijd in orde is. Hier zie je precies hoe je een vrachtbrief invult.   

(Inter)nationaal vervoer 

Je hebt verschillende vrachtbrieven voor nationaal en internationaal vervoer. Vervoer je goederen binnen Nederland, dan heb je een AVC-vrachtbrief nodig. Vervoer je afvalstoffen? Ook dat moet je registeren en dat doe je met een zogenoemde begeleidingsbrief.  

Vervoer je goederen vanuit Nederland naar het buitenland? Dan heb je een CMR-vrachtbrief nodig. Deze vrachtbrief is ontstaan uit een internationale vervoersovereenkomst tussen 58 landen, genaamd het CMR-verdrag. Dit verdrag houdt in dat deze 58 landen de CMR accepteren. Meer over dit verdrag, lees je op onze LinkedIn-pagina

Waarom een vrachtbrief van Logistiekconcurrent?  

Bij ons krijg je écht persoonlijke aandacht. Je praat niet ‘met een medewerker’, maar met Tonny, onze expert in vrachtdocumenten. Iedere vervoerder heeft andere wensen als het gaat om vrachtbrieven. Welke vraag je ook hebt of wat je wens ook is, Tonny helpt je hierbij. Wil je je vrachtdocumenten bijvoorbeeld laten personaliseren met je logo en/of bedrijfsinformatie? Dat vergt duidelijke communicatie en (we gaan zijn naam nogmaals noemen) Tonny is daar de beste in!   

Naast de persoonlijke aandacht, bieden wij als erkend drukker van de CMR de beste vrachtbrief bij je aan. Wel zo handig om te weten: de manier waarop je de vrachtbrief bewaart, heeft invloed op de kwaliteit en levensduur van de vrachtbrief. Zo voorkom je dat de brief vastloopt in je printer. Alles over het bewaaradvies lees je hier.  


Vragen over vrachtbrieven?

Tonny helpt je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.