Categorieën
085-2734999

Klantenservice

3 Aandachtspunten bij het kopen van opbergboxen voor je magazijn

3 Aandachtspunten bij het kopen van opbergboxen voor je magazijn


In een magazijn wordt vaak gebruik gemaakt van stapelbakken en opbergboxen. Er bestaan diverse soorten bakken. Welke je het beste kunt kopen hangt af van verschillende factoren. Kies voor een stapelbak van het juiste materiaal. Daarnaast bepaalt het gebruik van de opbergbox welke eigenschappen nog meer belangrijk zijn.

Overzicht in het magazijn

Wie vindt het niet heerlijk om in een overzichtelijk magazijn te werken? Je vindt snel wat je zoekt. Een ideaal hulpmiddel hierbij is een stapelbak of opbergbox. Magazijnbakken zijn er in verschillende soorten en maten. Van groot tot klein, met of zonder deksel en al dan niet stapelbaar. Je kunt de opbergboxen gebruiken voor transport of opslag. Artikelen worden in een stapelbak veilig opgeborgen. Bovendien kun je losse spullen op deze manier gemakkelijker terug vinden.

Aandachtspunten

  1. Kies een stapelbak van het juiste materiaal
  2. Hoe ga je de opbergbox gebruiken?
  3. Zijn er nog specifieke wensen voor de opbergbox?

Kunststof stapelbak of stalen opbergbox

Het materiaal van een opbergbox of stapelbak bepaalt de typische eigenschappen. Je hebt magazijnbakken van kunststof zoals polypropyleen (PP), polyethyleen (PE) en HDPE, maar ook van karton, metaal en RVS. Een kartonnen stapelbak is voordelig, geluidsabsorberend en licht. Kunststof stapelbakken hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding en gaan lang mee. Afhankelijk van de soort kunststof kunnen ze bestand zijn tegen chemische middelen of extreme temperaturen. Opbergboxen van RVS of metaal zijn duurzaam en slijtvast. Tevens zijn er ook stalen stapelbakken met hijsogen. Heel handig als je de bak wilt ophijsen.

Toepassing stapelbak

Opbergboxen worden voor verschillende toepassingen gebruikt. Wil je kleine onderdelen opbergen of wil je de stapelbak gebruiken om orders te picken of voor transport? Moeten de opbergboxen stapelbaar en afsluitbaar zijn? Er zijn veel verschillende uitvoeringen en maten. Als je de stapelbakken gaat gebruiken voor voedingsmiddelen, dan moet je een uitvoering kiezen die hiervoor geschikt is.

Specifieke wensen voor het magazijn

Houd rekening met eventuele specifieke wensen bij het kopen van magazijnbakken. Wil je bijvoorbeeld de bakken ophangen? Of moeten ze makkelijk toegankelijk zijn? Een grote grijpopening kan de oplossing zijn. In sommige magazijnen wordt gewerkt met bepaalde kleuren. Zo kan er in iedere situatie een andere wens zijn. Vandaar dat het aanbod van stapelbakken en opbergboxen aanzienlijk groot is.

Verschillende soorten magazijnbakken

Als iemand het heeft over een opbergbox, dan wordt hiermee vaak een kunststof magazijnbak bedoeld.

Euronorm bakken

Een Euronorm bak is een kunststof magazijnbak in een aantal standaard maten. De basismaat is 600 x 400 mm. Deze maat is geaccepteerd in heel Europa als norm. Van de basismaat zijn diverse andere bodemmaten afgeleid, zoals 200 x 150 mm, 300 x 200 mm, 400 x 300 mm en 800 x 600 mm. Het gebruik van Euronorm bakken maakt het transport en opslag met europallets (80 x 120 cm), blokpallets (100 x 120 cm) en rolcontainers (80 x 60 cm) veel efficiënter. Op een rolcontainer passen twee Euronormbakken van 60 x 40 cm of vier Euronorm bakken van 40 x 30 cm naast elkaar.

Kunststof bak

Kunststof stapelbakken

Dit zijn de meest bekende magazijnbakjes voor klein materiaal en service onderdelen. Deze stapelbakjes, met halfopen voorkant, worden vaak gestapeld en zorgen zo voor extra ruimte. Je komt ze tegen in magazijnstellingen en servicewagens.

Stapelbak

Transportbakken

Zoek je een duurzaam alternatief voor een kartonnen doos, denk dan eens aan een transportbak. De bakken kunnen gestapeld worden. Als de transportbak leeg is, dan is hij nestbaar. Hierdoor wordt tot 70% ruimte bespaard tijdens transport en opslag. Bovendien bieden sommige deksels de mogelijkheid om de distributiebak te verzegelen.

Transportbak

Volumebak

Om ruimte te besparen kun je gebruik maken van een groot volumebak. Ze worden gebruikt voor bulkopslag van producten, zoals in de textielindustrie. Ze zijn geschikt voor handling met pompwagens en heftrucks.

Volumebak

Kunststof kratten

Kratten zijn inzetbaar in vele sectoren zoals logistiek, horeca, detailhandel of voeding. Kunststof kratten hebben een lange levensduur. Ze roesten en rotten niet en zijn makkelijk stapelbaar. Daarnaast kunnen vouwkratten ruimte besparen wanneer ze leeg zijn.

Kunststof krat

IBC Containers

Grote hoeveelheden vloeibare materialen kun je opslaan in een container. De meest bekende container om vloeistoffen in eenheden van 1000 of 600 liter eenvoudig te vervoeren of op te slaan is de IBC Container. IBC staat voor Intermediate Bulk Container.

IBC container

Bram


Vragen over stapelbakken?

Bram en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.