Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Air Waybill

Bij import en export van goederen zijn er vele soorten exportdocumenten en douaneformulieren, waaronder CMR voor wegtransport, de IMO Dangerous Goods Declaration voor het verschepen van gevaarlijke stoffen over water en de Air Waybill voor luchtvracht.

Air Waybill (AWB)

De Air Waybill (ook wel als Airwaybill of Airway Bill geschreven) is een luchtvrachtbrief. Het is uiterst belangrijk deze vrachtbrief te hebben, want een zending wordt niet geaccepteerd door de luchtvaartmaatschappij zonder Air Waybill. Vanaf het vertrek vanaf de luchthaven tot de aankomst op de luchthaven is het traject hiermee volledig gedekt. De AWB is het bewijs van de overeenkomst tussen de lader en de vervoerder. Het document bevat informatie over de goederen, de afkomst van de goederen en de bestemmingen van de goederen.

Lees verder

Soorten Air Waybills

Er bestaan twee verschillende Air Waybills (AWB’s): de House Air Waybill en de Master Air Waybill. Een House Air Waybill heeft een eenvoudigere indeling dan de normale Air Waybill. De House Air Waybill begeleidt zendingen van verschillende afzenders, die worden gegroepeerd om gezamenlijk te worden verzonden. Een Master Air Waybill begeleidt deze gegroepeerde zending bij het transport. Master Airwaybills bestel je direct online. De House Air Waybill wordt exclusief door ACN aan hun leden verkocht. ACN is de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland.

E-Air Waybill

Tegenwoordig heb je ook een digitale versie van de papieren Air Waybill: de E-Air Waybill. Deze versie wordt steeds meer ingezet en zorgt voor meer efficiëntie en verduurzaming.

Lees minder
1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.