Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Amerikaanse vouwdozen

De Amerikaanse vouwdozen (FEFCO 0201) staat ook wel bekend als standaard doos. Dit type verpakking komt het vaakste voor. De doos heeft 4 flappen aan de boven- en onderkant. De Amerikaanse vouwdoos is gemaakt van golfkarton en is, zoals de naam al zegt, vouwbaar. De dozen zijn eenvoudig in elkaar te zetten en te sluiten met verpakkingstape. De Amerikaanse vouwdoos is geschikt als verpakking. De dozen worden gebruikt bij transport of opslag van uiteenlopende producten. De doos geeft een uitstekende bescherming aan producten, zodat schade voorkomen wordt. 

Duurzaam logo

Onze verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar. 

Lees verder

Voordelen van een Amerikaanse vouwdoos

 • Licht in gewicht
 • Makkelijk vouwbaar
 • Hoge stapelweerstand
 • Veelzijdige toepassingsmogelijkheden
 • Neemt weinig opslagruimte in beslag (ongevouwen/plano geleverd)
 • 100% recyclebaar en duurzaam vervaardigd
 • Gepersonaliseerde opdruk mogelijk
 • Lage inkoopkosten

Toepassingen van een Amerikaanse vouwdoos

De vouwdozen worden vooral gebruikt om goederen te transporteren of op te slaan. De Amerikaanse vouwdoos is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Een lichte kwaliteit, bijvoorbeeld een enkelgolf, is geschikt voor lichte en niet kwetsbare goederen. Een zware kwaliteit, bijvoorbeeld dubbelgolf, wordt ingezet bij export, zware producten of voor langdurige opslag. Afhankelijk van wat en hoe je gaat vervoeren of opslaan, kies je de kwaliteit van een doos.

Amerikaanse vouwdoos op maat

Wil je een Amerikaanse vouwdoos op maat? Ook dit is mogelijk bij ons. Naast de standaard maten en kwaliteiten kun je kiezen voor een doos op maat. Onze specialisten zullen samen met jou de perfecte Amerikaanse vouwdoos samenstellen. Bepaal samen met de specialist de afmeting, kwaliteit, kleur of andere specificaties. 

Met een bedrukking in de eigen huisstijl kan de doos fungeren als promotie van je bedrijf. Een doos in ontvangst nemen is een soort contactmoment en hiermee onderscheid je jezelf van jouw concurrenten. Wij zien het belang van deze communicatie en denken hierin graag met je mee.

Bekijk alle dozen of vind meer informatie over kartonnen dozen.  

Lees minder
Amerikaanse vouwdozen
55 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
 1. Liever besparen met een doos op maat?

  Vraag een doos op maat aan

  Doos op maat bestellen Doos op maat bestellen
55 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.