Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Reflectoren

Het gebruik van reflectoren op voertuigen is verplicht. Het is dus van belang om je voertuig te voorzien van de juiste reflectoren, zodat je voldoet aan de wettelijke eisen die de overheid voorschrijft. Reflectoren zijn daarnaast essentieel voor de veiligheid op de weg, vooral voor grote vrachtwagens. 

Lees verder

Witte reflectoren

Witte reflectoren zijn verplicht aan de voorzijde van zowel vrachtwagens als trailers. De exacte locatie kan variëren afhankelijk van de voertuiglengte, maar doorgaans moeten ze aan de zijkanten van de voertuigen worden aangebracht. Deze witte reflectoren helpen andere weggebruikers om de contouren van het voertuig te zien, vooral in het donker.

Oranje reflectoren

Oranje reflectoren zijn ook verplicht, maar hun plaatsing verschilt van witte reflectoren. Oranje reflectoren bevinden zich doorgaans aan de zijkanten en achterkant van het voertuig, en ze vergroten de zichtbaarheid, vooral bij het maken van bochten. Dit verbetert de veiligheid, vooral op drukke kruispunten.

Rode reflectoren

Rode reflectoren zijn essentieel aan de achterzijde van zowel vrachtwagens als trailers. Ze geven een helder rood licht weer wanneer er licht op valt, en dit helpt andere bestuurders om de achterkant van het voertuig te identificeren, vooral in omstandigheden met weinig licht.

Hoeveel reflectoren zijn nodig?

De exacte hoeveelheid reflectoren die nodig is, varieert afhankelijk van de grootte en het type van het voertuig. Het is belangrijk om de verkeerswetgeving te raadplegen, maar over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

  • Witte reflectoren aan de voorkant: 2 of meer.
  • Oranje reflectoren aan de zijkant: minstens 2 aan de zijkant van de vrachtwagen en minstens 1 aan de zijkant van de trailer.
  • Rode reflectoren aan de achterkant: 2 of meer, maar het exacte aantal kan variëren.

Het correct installeren en onderhouden van deze reflectoren is van cruciaal belang om aan de wettelijke eisen te voldoen en de veiligheid op de weg te waarborgen. Dit omvat regelmatig controleren op beschadigingen en ervoor zorgen dat ze schoon en goed zichtbaar zijn.

Lees minder
28 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
28 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.