Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Brandbestrijding

Om de locaties van de blusmiddelen aan te geven gebruik je brandbestrijding pictogrammen. Ze tonen onder andere waar de brandblusser te vinden is, de brandmelder hangt of de blusdeken is opgeslagen. 

Lees verder

Een veilige werkomgeving is erg belangrijk. Bij brand moet deze veiligheid ook gegarandeerd worden. Hier horen onder andere voldoende blusmiddelen bij. Als er een brand uitbreekt, wil je deze natuurlijk direct bestrijden. De brandbestrijdingsmiddelen moeten goed werken en snel gevonden worden door de mensen die in het gebouw aanwezig zijn. Om de locaties van de blusmiddelen aan te geven gebruik je brandbestrijding pictogrammen. Ze tonen onder andere waar de brandblusser te vinden is, de brandmelder hangt of de blusdeken is opgeslagen. De aanduidingen voor brandbestrijding zijn te herkennen aan de rode vierkante of rechthoekige borden of stickers. Op deze opvallende kleur staat een witte pictogram afgebeeld. De pictogram geeft weer welk blusmiddel er op de desbetreffende locatie te vinden is.  

Helderheid voor iedereen

De pictogrammen geven zowel voor mensen die bekend zijn in het gebouw, als voor bezoekers duidelijkheid. De pictogrammen zijn herkenbaar voor iedereen. Taalbarrières zullen geen rol spelen en mensen die niet bekend zijn met het gebouw zullen toch de weg naar de blusmiddelen vinden. Ook de brandweer heeft veel belang bij deze aanduidingen. Stel de brandweer moet uitrukken, dan kunnen ze met behulp van de pictogrammen de brandkraan van het gebouw snel vinden. 

Kleine branden snel onder controle

Vuur verspreidt zich razendsnel. Een kleine brand kan vaak al gedoofd worden door middel van een brandblusser of een blusdeken. Je voorkomt hiermee dat het vuur zich verspreidt en dat de situatie uit de hand loopt. Wanneer voor iedereen duidelijk is waar de brandbestrijdingsmiddelen zich bevinden, zijn de blusmiddelen snel ter plaatse. Er kan direct gehandeld worden en de brand zal snel onder controle zijn. Het brandje is geblust, de schade is beperkt gebleven en de brandweer heeft niet hoeven uitrukken.  

Hoeveel brandbestrijdingsmiddelen heb je nodig?

Alle blusmiddelen moeten op een toegankelijke plek hangen. Ze moeten altijd beschikbaar zijn en gebruiksklaar. Het is belangrijk dat de brandblusser op een vaste plek hangt in de buurt van nooddeuren en langs de vluchtroutes. Hoeveel blusmiddelen ergens moeten hangen is onder andere afhankelijk van de grote van het risico dat er brand ontstaat en de grootte van het bedrijf. Als er geen verhoogd risico is op brand, dan is de regel één brandblusser per 200 m2. Het gaat hierbij om draagbare en verrijdbare blustoestellen. De maximale loopafstand naar de brandblusser is 20 meter. Voor een werkplek waar met brandbare stoffen wordt gewerkt zijn er natuurlijk andere regels (1 per 100 m2). De blusmiddelen moeten eenvoudig bereikbaar zijn en goed vindbaar. 

Verschillende varianten brandbestrijding pictogrammen

Wij leveren vlakke vinyl stickers en aluminium of kunststof platen van verschillende formaten. Naast deze vlakke opties kun je kiezen voor haakse PVC borden of panoramische PVC borden. Wij hebben brandbestrijdingsetiketten de volgende varianten in het assortiment:

  • Brandblusser 
  • Brandslang
  • Brandmelder
  • Noodtelefoon
  • Brandladder
  • Blusdeken
Lees minder
Brandbestrijding
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.