Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Wegwerp handschoenen

Wegwerphandschoenen bieden bescherming voor jezelf, maar ook voor anderen. Wegwerphandschoentjes worden vaak gebruikt in de medische sector en de voedingsindustrie. 

Bekijk de maattabel voor handschoenen om erachter te komen welke maat jij nodig hebt. 

Lees verder

Toepassingen van wegwerphandschoenen

De wegwerphandschoenen zijn geschikt voor de medische sector, zoals bij huisartsen, tandartsen of laboratoria. Ook worden disposable handschoenen ingezet in de voedingsindustrie. Ze worden vaak gedragen in een broodjeszaak, de horeca, bij snoep-, vlees- en visverwerking. Naast het gebruik in deze sectoren, zijn de wegwerphandschoenen ook geschikt voor thuis. Gebruik handschoentjes om vieze geuren aan je handen te tegen te gaan tijdens het snijden van bijvoorbeeld een ui. Ook tijdens het schoonmaken of het oprapen van afval is het dragen van wegwerphandschoentjes geen overbodige luxe.

De uitbraak van het COVID-19 virus heeft ervoor gezorgd dat we steeds meer waarde hechten aan een goede hygiëne. We schudden bijvoorbeeld geen handen meer en winkelwagentjes worden gedesinfecteerd voor gebruik. We gebruiken steeds meer wegwerpartikelen om ons te beschermen tegen het virus en daarmee dus ook de wegwerphandschoenen. De handschoenen gaan de verspreiding van het virus tegen. Bescherm jezelf en je omgeving met een handige oplossing. 

Soorten wegwerphandschoenen

Afhankelijk van de toepassing, kies je de juiste handschoenen. Elke wegwerphandschoen heeft zijn eigen unieke eigenschap. Er zijn wegwerphandschoenen van verschillende soorten materialen:

  • Nitril wegwerphandschoenen
  • Vinyl wegwerphandschoenen
  • Latex wegwerphandschoenen

Nitril wegwerphandschoenen
Nitril wegwerphandschoenen worden veel gebruikt in branches waar er gevaar schuilt op overdraagbare ziektes, besmettingen of waar het belangrijk is om contact met bepaalde vloeistoffen te voorkomen. In de medische zorg worden ze vaak gebruikt, maar denk bijvoorbeeld ook aan een garages of schilders. Werkhandschoenen van nitril of nitrile hebben meestal als basis een katoenen of nylon drager met een nitril coating, of zijn zoals de disposable werkhandschoenen volledig uit nitril vervaardigd. Disposable nitril handschoenen zijn vervaardigd uit 100% synthetisch nitril en bevatten hierdoor geen latex proteïnen, waarvoor mensen allergisch kunnen zijn. Nitril disposable handschoenen hebben als eigenschap een enorm hoge treksterkte, zodat ze heel moeilijk scheuren en/of stuk gaan.

Vinyl wegwerphandschoenen
Deze wegwerphandschoen van vinyl is prijstechnisch de meest voordelige wegwerphandschoen. Een vinyl disposable wegwerphandschoen is geschikt voor de horeca en voedingsindustrie. Ook bij schoonmaakklussen beschermt de vinyl disposable handschoen licht tegen chemicaliën. Een vinyl handschoen is comfortabel, omdat de handschoen zacht is, wat dus prettig werkt en een goed gevoel geeft aan de vingers.

Latex wegwerphandschoenen
De latex wegwerphandschoen is gemaakt van natuurlijk rubber en daarmee biologisch afbreekbaar. Een latex werkhandschoen is sterker dan een vinyl handschoen en biedt meer bescherming tegen snij- en schaafwonden. Vanwege de elasticiteit is een latex disposable handschoen lekker comfortabel. Nadeel van de latex handschoen is dat mensen allergisch kunnen zijn voor de eiwitten in het natuurlijk rubber. Heb je last van deze allergie, kies dan vinyl of nitril wegwerphandschoenen. 

Wegwerphandschoen, gepoederd of poedervij?

Naast de materiaalsoort is de keuze voor poedervrij, licht gepoederd of gepoederd minstens zo belangrijk. Bij een (licht) gepoederde handschoen wordt maïszetmeel gebruikt. Dit poeder zorgt ervoor dat een handschoen gemakkelijker aan- of uit te trekken is en dient hiermee als een soort glijmiddel. Naast deze functie absorbeert het poeder eenvoudig vocht of zweet. Bij langer dragen van handschoenen is dit voor de drager comfortabeler.

Gepoederde handschoenen zijn in de foodsector of klinische omgevingen echter niet toegestaan, omdat het poeder de omgeving kan besmetten. Standaard worden wegwerphandschoenen geproduceerd met poeder. Een poedervrije handschoen is over het algemeen duurder, omdat de poeder na productie verwijderd moet worden.

Welke vragen stel ik om de juiste disposable handschoenen te kiezen?

  • Kan mijn huid tegen het materiaal?
  • Kan de huid van de patiënt of klant tegen het materiaal?
  • Werk ik in de voedselindustrie en heb ik poedervrije disposable handschoenen nodig?

Bekijk alle werkhandschoenen

Lees minder
10 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
10 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.