Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Precisieweegschalen

Het precies te werk gaan met gewichten, kan je vergemakkelijken met een precisieweegschalen. Met een precisieweegschaal weeg je snel en nauwkeurig de gewichten van verschillende goederen of ingrediënten af. Wanneer je bijvoorbeeld tot op de milligram nauwkeurig de samenstellingen ingrediënten voor een laboratoriumexperiment moet afwegen, zorg een precisieweegschaal ervoor dat je foutloos tewerk kan. 

Lees verder

Wat is een precisieweegschaal?

Een precisieweegschaal is een weegschaal die gebruikt wordt voor het zeer nauwkeurig meten van objecten. Deze weegschalen hebben een erg kleine afleesbaarheid, waardoor de gewichten erg precies afgelezen kunnen worden. Dit is vaak erg essentieel bij laboratoriumwerk, farmacie maar kan ook van belang zijn in een magazijn. 

Precisieweegschalen hebben een hogere resolutie en nauwkeurigheid dan een standaard industriële- of pakketweegschaal. Ze kunnen metingen doen met een grotere precisie, tot op gramniveau of zelfs milligramniveau. Dit is afhankelijk van het model weegschaal. 

Voor een nauwkeurige meting is het belangrijk om de precisieweegschaal goed te onderhouden en correct te gebruiken. Wanner de weegschaal bijvoorbeeld wordt verplaats en niet meer recht staat, kan dit  invloed hebben op de nauwkeurigheid van de meting. Dit omdat de weegcellen van de weegschaal erg gevoelig zijn.  

Waarom een precisieweegschaal kopen?

Het kopen van een precisieweegschaal kan om verschillende reden gedaan worden. De grootste reden hiervan is de hoge nauwkeurigheid van de weegschalen. Doordat de weegschalen een kleine afleesbaarheid hebben, kan het gewicht tot op de milligram berekend worden.

Voor verschillende beroepen is het erg van belang dat een meting precies en nauwkeurig wordt uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laboratoriumwerk, afmeten van bestandsdelen en ingrediënten of het doen van wetenschappelijk onderzoek. 

Bekijk hier het volledige assortiment aan weegschalen.

Heb je vragen over het vinden van de juiste precisieweegschaal? Onze productspecialist helpt je graag.

Lees minder
Precisieweegschalen
46 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
46 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.