Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Vatensteekwagens

Vatensteekwagens zijn steekwagens speciaal geschikt voor het vervoeren van grote stalen of kunststof vaten. Door gebruik te maken van vatensteekwagens wordt het transporteren van vaten een stuk gemakkelijker. De vatensteekwagens zijn zeer stevig en zijn geschikt voor het vervoer van vaten tot wel 300 liter. Zonder moeite je vaten van punt A naar B. 

Lees verder

Vatensteekwagens

Vatensteekwagens hebben een zogenaamde holle rug. Deze vorm komt overeen met de vorm van flessen en vaten. Flessen en vaten leunen op deze manier gemakkelijk en stevig tegen de rug van de steekwagen. Sommige vatensteekwagen zijn voorzien van kettingen om een vat te stabiliseren. Zou je een vat met een gewone steekwagen verplaatsen, dan is de kans groot dat het vat niet stabiel op de steekwagen leunt. Het vat komt slechts met een klein deel op de rug van een gewone steekkar. Dit kan ongelukken veroorzaken. Gevulde vaten zijn vaak enorm zwaar en deze wil je liever niet op je tenen laten vallen. Ook voor de inhoud van het vat heeft het vallen gevolgen. Een blikje frisdrank wat je voor het openen schut, zorgt voor een kleine explosie. Bij een 'geschud' vat zul je een tijd moeten wachten tot de druk eraf is. Zit er bijvoorbeeld bier in het vat, zul je direct na de val alleen maar schuim tappen. 

Een vatensteekwagen kan voorzien zijn van luchtbanden of van massief rubberen wielen. Luchtbanden kunnen lek gaan, in tegenstelling tot massief rubberen banden. Luchtbanden veren mee tijdens het rijden en vangen hierdoor de schokken op. Zo rijd je gemakkelijker over ongelijk oppervlakten. Voor hele zware vaten, adviseren we de massief rubberen banden.  

Toepassingen van een vatensteekwagen

Vaten worden gebruikt om vaste-, maar voornamelijk vloeibare stoffen op te slaan of te vervoeren. De volgende stoffen worden bijvoorbeeld opgeslagen en/of vervoerd met behulp van vaten:

 • chemicaliën
 • grondstoffen voor de farmaceutische industrie
 • olie
 • brandstof
 • voedingsmiddelen

Alle sectoren waar deze stoffen worden ingezet en de fabricanten van deze stoffen zullen veel baat hebben bij een vatensteekwagen. Een vatensteekwagen is ook ideaal als je werkzaam bent in een restaurant of een café. Zware fusten bier kun je eenvoudig én zonder het belasten van je rug verplaatsen van de ene naar de andere plek. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een vatensteekwagen?

Voor de aanschaf van een vatensteekwagen moet je op een aantal punten letten:

 • Hoe groot zijn de vaten die je wilt verplaatsen?
 • Hoe zwaar zijn de vaten die je wilt verplaatsen?
 • Hoe vaak ga je de vatensteekwagen gebruiken?
 • Op welke ondergrond ga je de vatensteekwagen gebruiken?

Bekijk alle steekwagens.

Lees minder
4 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.