Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Toiletpapier

Toiletpapier is niet zomaar toiletpapier. Het ene rolletje verschilt wel degelijk van het andere rolletje. Wc-papier wordt enorm veel gebruikt, zowel thuis als op het werk. Het is daarom belangrijk om het juiste papier te kiezen. Je wilt natuurlijk kwaliteit, maar kosten besparen is ook essentieel. Logistiekconcurrent biedt een ruim assortiment degelijk, zacht toiletpapier van een uitstekende kwaliteit. Ons toiletpapier is voorzien van het ECO en FSC keurmerk.

Lees verder

Verschillende soorten toiletpapier

  • Traditioneel toiletpapier
  • Doprol toiletpapier
  • Coreless toiletpapier
  • Jumbo toiletrollen
  • Gevouwen toiletpapier

Traditioneel toiletpapier
Het traditonele toiletpapier is de meest voorkomende en bekendste soort. Dit wc-papier gebruik je thuis waarschijnlijk ook en is onder andere verkrijgbaar in de supermarkt. De koker van de rol is gemaakt van karton. 

Doprol toiletpapier
Doprol toiletpapier wordt altijd in combinatie met een dispenser gebruikt. De koker van de doprol heeft aan de uiteinden twee plastic doppen. De ene zijde van deze koker is voorzien van een grote pin en de andere zijde van een kleine pin. De pinnen passen exact in de openingen van de bijbehorende dispenser. In deze dispenser passen meestal twee rollen. Deze bevinden zich boven elkaar. Is de onderste rol op, dan komt de reserverol automatisch naar beneden. De koker van de doprol blijft dan over en valt uit de dispenser. Dit zou je kunnen zien als het enige nadeel van dit soort toiletpapier. Een groot voordeel van doprol toiletpapier is dat de koker enorm stevig is. In vergelijking met kartonnen kokers, zullen de kunststof kokers niet vervormen of stuk gaan. 

Coreless toiletpapier
Wil je afval door kartonnen of doprol kokers voorkomen, kies dan voor coreless toiletpapier. Dit papier bevat geen koker. Niet alleen genereer je hiermee geen afval, op een rol past ook nog eens meer papier. Een echte win-win situatie.

Jumbo toiletrollen
Een ruimte waar veel bezoekers komen per dag vraagt om jumbo rollen. De rollen bevatten namelijk veel papier per rol. Het toiletpapier is zeer geschikt voor openbare ruimtes.

Gevouwen toiletpapier
Gevouwen toiletpapier bestaat uit gestapelde losse velletjes papier. Dit papier geeft een luxe uitstraling. Het gevouwen toiletpapier wordt ook wel bulkpack toiletpapier genoemd. 

Papiersoorten

Er zijn twee soorten papier waar toiletpapier van wordt gemaakt, namelijk

  • cellulose
  • recycled papier

Cellulose papier
Papier wordt gemaakt van hout en hout bestaat grotendeels uit cellulose. Als je kiest voor cellulose papier, kies je voor nieuw papier. Het papier komt direct van zijn bron. Omdat het papier nieuw is, is cellulose papier zachter. 

Recycled papier
Recycled toiletpapier is gemaakt van 100% gerecycled papier. Dit is dus een duurzame oplossing. Oud papier wordt gebruikt als grondstof, waardoor geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. Recycled toiletpapier kenmerkt zich vaak aan de grijzige kleur. 

Hoeveel laags?

Welk toiletpapier je kiest, hangt ook af van het aantal lagen. Je kunt kiezen uit 1-laags, 2-laags of 3-laags papier. De goedkoopste variant is het 1-laags wc-papier. 

1-laags papier
Dit papier wordt vaak gezien als een budget variant. 

2-laags papier
Dit papier wordt het meest verkocht. Het toiletpapier is sterg genoeg en scheurt niet snel. Het comfort tijdens het gebruik van dit papier is goed.

3-laags papier
Dit papier is het luxe toiletpapier. Het papier is erg sterk en heel zacht. 

Lees minder
Toiletpapier
17 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
17 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.