Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Eindloze spanbanden

Een lading veilig zekeren doe je onder andere met spanbanden. Je kunt de spanbanden verdelen in twee soorten, namelijk de tweedelige spanband en de eendelige spanband. De eendelige spanband wordt ook wel eindloze spanband genoemd en bestaat uit een spanband met een spanelement (ratel) aan het uiteinde. De sjorband is gemaakt van 100% polyester en is bestand tegen de meeste weersomstandigheden. Door middel van de ratel kan de spanband erg strak worden vastgezet. Hierdoor is er geen beweging meer mogelijk en staat de lading dus stevig in de trailer of bus.  

Lees verder

Het kan voorkomen dat een spanband zo strak is aangetrokken dat het een lading beschadigd. Natuurlijk is het goed dat een lading stevig vast zit, maar een beschadigde lading is niet fijn. Logistiekconcurrent biedt hiervoor een perfecte oplossing, namelijk de beschermhoeken. Deze hoeken van kunststof beschermen de lading tegen insnijding.

Waarvoor worden eindloze spanbanden gebruikt?

Eindloze spanbanden worden ingezet om een lading of materialen te omsnoeren, omsluiten of te omklemmen. Je kan deze spanbanden ook gebruiken om tenten, marktkramen, luifels of decordelen vast te zetten. Op het blauwe label staat aangegeven waarvoor een spanband voor mag worden ingezet. Dit label moet altijd aan de spanband zitten en goed leesbaar zijn. Bij eindloze spanbanden staat het pictogram voor omsnoeren afgebeeld:

omsnoeren spanband

Met deze manier van lading zekeren worden de spanmiddelen om de lading  aangebracht. De lading wordt hiermee gebundeld, verstevigd of ergens aan bevestigd.

Spanbanden zelf samenstellen

De eindloze spandbanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kies je niet alleen voor zwarte spanbanden of witte spanbanden. Bij Logistiekconcurrent zijn ook andere kleuren te verkrijgen, zoals rood, blauw of geel. Voor een perfecte branding kies je de juiste kleur die bij jouw huisstijl past en kun je ook nog eens jouw eigen bedrijfsnaam op de spanbanden laten zetten. Hiervoor kun je bij ons een gratis offerte opvragen. Een groot voordeel van bedrukte spanbanden is dat ze te onderscheiden zijn van andere spanbanden. Ze worden dus niet door elkaar gehaald en zullen minder snel gestolen worden. Ook zorgt het ervoor dat jouw bedrijfsnaam of merk onder de aandacht wordt gebracht.

De eindloze spanbanden worden geleverd in drie bandbreedtes, namelijk 25, 35 of 50 mm. De sterkte van de spanbanden kan oplopen tot wel 5000 kg. Nadat je jouw keuze voor de bandbreedte hebt gemaakt, bepaal je zelf de lengte van de spanband. Je hebt hierin keuze uit spanbandlengtes van 1 meter tot 15 meter. Let op: de maximale lengte kan per kleur verschillen. 

Het oprollen van een spanband na het lossen van een lading is een heel karwei. Bespaar tijd en ergernissen met een spanband oproller. Met dit hulpmiddel heb je in een paar seconden de spanband netjes opgerold. 

Bekijk alle spanbanden.

Lees minder
Eindloze spanbanden
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
  1. Bedrukte spanbanden of een spanband op maat?

    Vul ons aanvraagformulier in!

    Spanband op maat Spanband op maat
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.