Categorieën
085-2734999

Klantenservice

IATA etiketten

Lithium metaal en Lithium ion batterijen kunnen tijdens transport zorgen voor gevaarlijke situaties. Door defecte of verkeerd behandelde batterijen kan brand ontstaan en kunnen batterijen ontploffen. Een IATA etiket geeft aan dat er lithium batterijen in een zending zitten.

Je vindt bij ons een ruim assortiment behandelingsetiketten.

Lees verder

Per 01-01-2017 is het klasse 9 etiket aangepast en mag het nieuwe Lithium Battery Mark gebruikt worden. Dit nieuwe etiket is per 01-01-2019 verplicht. De IATA etiketten zijn van toepassing op luchtzendingen.

Voor het verzenden van Lithium batterijen wordt onderscheid gemaakt tussen de manier van verpakken en het type batterij in de verpakking. Het type batterij is onderverdeeld in Lithium metaal en Lithium ion.

De manier van verpakken in combinatie met het type batterij geeft aan welke UN-code van toepassing is op de zending. De UN-codes zijn volgens de voorschriften van de Verenigde Naties en zorgen dat gevaarlijke stoffen in de verpakking te identificeren zijn. UN-codes IATA etiketten:

  • UN 3090 = Lithium metaal batterijen
  • UN 3091 = Lithium metaal batterijen in apparatuur
  • UN 3091 = Lithium metaal batterijen verpakt met apparatuur
  • UN 3480 = Lithium ion batterijen
  • UN 3481 = Lithium ion batterijen in apparatuur
  • UN 3481 = Lithium ion batterijen verpakt met apparatuur

Etiketten moeten worden voorzien van adresgegevens van de verzender. Hiervoor worden etiketten standaard voorzien van een telefoonnummer. Daarnaast is het ook mogelijk zelf een eigen UN-code te laten drukken.

Lees minder
IATA etiketten
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.