Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Zomeruitrusting voor in de auto

Zomeruitrusting voor in de auto

De winterjas kan weer de ijskast in en sneeuw is allang verdwenen voor de zon. De allermooiste maanden van het jaar zijn aangebroken: zomer. Dat betekent op reis in een auto die eveneens fungeert als rijdende sauna. Om ervoor te zorgen dat je niet met je sauna-op-de-weg langs de weg komt te staan, is het zaak een checklist bij te houden met alle autozaken die je dient te controleren. Bijvoorbeeld voor als je langs de weg komt te staan. Maar ook om juist te voorkomen dat dit gebeurt. Of om te voorkomen dat je de weg kwijtraakt. Punten waarvan je wellicht al op de hoogte bent, maar welke we met alle plezier nog eens toelichten. Niet omdat het moet, maar …

… omdat een gevarendriehoek niet verplicht is.

Moet wel, moet niet, moet wel, moet niet. Het antwoord is een dikke vette MOET NIET. In Nederland is het niet verplicht om een gevarendriehoek in de auto mee te nemen. In veel buitenlandse landen is dit wel verplicht. Neem hiervoor contact op met de autoriteiten van het betreffende land of anders is Google je allerbeste vriend.

Dat je niet wordt gedwongen een gevarendriehoek mee te nemen, wil niet zeggen dat het niet verstandig is. In principe is deze noodzaak er niet, zolang je waarschuwingslichten goed werken. Echter, een gevarendriehoek is een ontzettend handig hulpmiddel voor scheurmonsters die voorbij komen gevlogen. Je hebt namelijk nog altijd de plicht om naderende bestuurders tijdig te waarschuwen van het feit dat jij een obstakel vormt met je stilstaande auto.

Onze tip: neem een gevarendriehoek mee en voorkom dilemma’s.

.. omdat een veiligheidshesje problemen voorkomt.

Moet wel, moet niet, moet wel, moet niet. Het antwoord is wederom een MOET NIET. In Nederland is het niet verplicht om een veiligheidshesje in de auto mee te nemen. Het zou echter niet verstandig zijn om er geen mee te nemen. Het is vooral ’s avonds van belang om goed zichtbaar te blijven in het donker; je wilt niet het slachtoffer worden van een voorbijsjeezende scheurmaniak. Onze veiligheidshesjes voldoen aan de geldende normen en bieden daarmee veiligheid op topniveau. Voldoende fluorescerend materiaal om de schitterende vuurtoren van de snelweg te zijn.

Onze tip: neem een veiligheidshesje mee en voorkom aanrijdend wild.

… omdat een goede wegenkaart of navigatie best handig is.

De een komt vaker op de weg dan de ander, maar niemand kent het complete wegennet uit het hoofd. Nee, je zult nooit een concurrent worden van Google Maps in de strijd om de meeste wegenkennis. Maar je kunt in ieder geval voorkomen dat je China binnen komt rijden, terwijl je op weg was naar Spanje. Een goede wegenkaart doet wonderen en is helemaal niet ouderwets. Ze zijn stukken goedkoper dan een navigatiesysteem en de boekvorm zorgt voor een optimaal gebruiksgemak. Als je toch te swag bent voor een papieren wegenkaart, kun je natuurlijk altijd kiezen voor een professioneel navigatiesysteem. Tom en Tom bieden daarmee de mogelijkheid gratis alle kaarten van de wereld op je scherm te toveren. Makkelijker kunnen we je het niet maken. Maar elk voordeel kent z’n nadeel: Google Maps vreet batterijen. Niet letterlijk, maar het komt erop neer dat de dienst MB’s verslindt bij het laden van (nieuwe) kaarten. Voor het geld van een extra powerbank of uitbreiding van je internetbundel, heb je een splinternieuwe wegenkaart. Wat gaat het worden?

Onze tip: neem iets van navigatie mee en voorkom een overvloed aan ‘toeristische routes’.

… omdat een EHBO koffer van een mug geen olifant maakt.

Veiligheid in en rondom het voertuig is het allerbelangrijkst. Mocht er zich onverhoopt een calamiteit voordoen, is het van belang om de juiste EHBO koffer bij de hand te hebben. Pleisters, verbanddoeken, anti-infectie handschoenen en reddingsdekens zorgen voor de juiste aanpak, op de juiste plek, op de juiste tijd. Een verbandtrommel in de auto hebben is in Nederland NIET VERPLICHT, maar wel raadzaam. In onze buurlanden Duitsland en België is het bijvoorbeeld wel verplicht.

Onze tip: neem een EHBO koffer mee en voorkom retourtje plaatselijk ziekenhuis.

… omdat autoshampoo een voertuig helemaal happy maakt.

Hoogstwaarschijnlijk neem je onderweg geen autoshampoo en reiniging mee, maar zorg wel dat je het voertuig vóór een grote rit even flink door het sop haalt. Niemand vindt het aangenaam om 3 weken de douche niet in te stappen en je voor de 25e keer in het zweet te werken. Beloon je truck, trailer of auto met de allerbeste autoshampoo. Dat breng je niet aan met de hand, maar met een geschikte spons of autowasborstel. Verdienen je velgen eveneens die extra glans? Met een velgenborstel zijn vieze, vol gespetterde velgen zo verleden tijd als maar zijn kan. 

Onze tip: gebruik autoshampoo en reiniging om je voertuig net dat beetje extra shine te geven.

Twijfels over de aanschaf van voertuiguitrusting, schoonmaak- of veiligheidsproducten? Neem gerust contact op met onze klantenservice.


Vragen over truckparts?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.