Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Wat is de beste werkkleding voor warm weer?

Wat is de beste werkkleding voor warm weer?

Er wordt een warme zomer voorspeld. Fijn als je vrij bent, maar wat doe je als je moet werken? Zorg er altijd voor dat je werkkleding past bij de werkomgeving. Werkkleding bij warm weer kan er soms anders uit zien. Vergeet nooit de veiligheid, zelfs niet bij een zomerse outfit. Met de hedendaagse technische bedrijfskleding is het mogelijk om beschermd en comfortabel te werken, zelfs bij hogere temperaturen. Pas bij warm weer je werkkleding aan.

De dagen worden langer en de zomer komt er aan. De vorige twee zomers waren erg warm in Nederland. Alhoewel het nog een beetje koffiedik kijken is, zijn er diverse deskundigen die weer hoge temperaturen voorspellen. In de maanden juli en augustus lijkt de kans hierop het grootst.

Risico’s van werken in de warmte zijn:

  • uitdroging;
  • verminderde concentratie;
  • warmte-uitslag;
  • hittekrampen;
  • hitte-uitputting;
  • hitteberoerte.

Draag om de risico’s te beperken geschikte werkkleding. De beste werkkleding hangt niet alleen af van het weer, maar ook van de werkomgeving. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende branches met daarbij aandachtspunten voor de meest geschikte werkkleding in de zomer.

Werkkleding in de bouw

In de bouw heb je allereerst te maken met veiligheid. Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent. Dit kun je doen door het dragen van reflectiekleding. Een reflectiehesje in plaats van een reflectiejas kan heel wat warmte schelen.
Is een helm verplicht? Dan is de combinatie met een zweetband een goed idee.

Werkkleding in de horeca

In de horeca en de voedingsindustrie wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van speciale werkkleding. Je kunt hierbij denken aan keukenschorten, koksbuizen, koksbroeken en halsdoeken. De temperatuur is bij dit werk vaak het gehele jaar door al wat hoger. Kies indien mogelijk voor speciale stoffen, net zoals bij sportkleding. Dit soort materiaal is ademend, zweet absorberend en kan het lichaam verkoelen.

Werkkleding in klinische omgevingen of industrie

In een omgeving waar hygiëne extra belangrijk is, zoals in een klinische omgeving of industrie, heb je niet veel keuze. In dit soort ruimtes zijn bepaalde middelen altijd verplicht. Denk bijvoorbeeld aan overalls, haarnetjes, schoenhoezen en werkhandschoenen. Vaak gaat het hierbij om wegwerpartikelen.

Werkkleding in transport en logistiek

Vergeet ook in de transport en logistiek niet dat comfort belangrijk is, maar altijd ondergeschikt blijft aan de veiligheid. Zomerse temperaturen zijn dus geen excuus om geen hesje of andere geschikte kleding met reflecterende tape te dragen. Naast jassen en truien kun je tegenwoordig kiezen voor werkshirts met reflectietape. En draag bij warm weer een korte werkbroek. Om langer koel te blijven en om zweetvoeten te voorkomen kun je verkoelende sokken dragen in je veiligheidsschoenen.

Voor alle omgevingen

Het assortiment werkkleding is de laatste jaren flink uitgebreid. Zo zijn er naast werkbroeken en truien ook korte werkbroeken en luchtige katoenen shirts. Dit kan bijdragen aan een aangenamer werkklimaat. De werkgever is verantwoordelijk voor een gezonde omgeving. Wanneer het heel warm is, is het belangrijk om passende maatregelen te treffen. Artikel 6.1 van het Arbobesluit geeft aan dat temperatuur geen schade mag veroorzaken aan de gezondheid van werknemers. Uit praktijkverhalen blijkt dat kleding hierbij een belangrijke rol speelt.


Vragen over werkkleding?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.