Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Waarom kiezen voor een elektrische palletwagen?

Waarom kiezen voor een elektrische palletwagen?


In de transportsector worden regelmatig palletwagens gebruikt voor het verplaatsen van goederen. Vaak is dit een zogenaamde handpallettruck. Dit transportmiddel wordt ook wel transpallet of pompwagen genoemd. In een magazijn, werkplaats, distributiecentrum of winkel kun je hiermee eenvoudig pallets optillen en verplaatsen. Let er wel op dat dit veilig gebeurt. Hiermee voldoe je niet alleen aan de Arbowet, maar voorkom je ook lichamelijke klachten van medewerkers. Het duwen of trekken van een handpalletwagen vraagt energie. Zowel het in gang brengen, als het in gang houden van het transportmiddel belast het lichaam van de gebruiker. Als het met een schok gebeurt, dan is het nog meer belastend. Bij duwen of trekken wordt meestal het lichaamsgewicht gebruikt om de last te verplaatsen.

Elektrische palletwagen of handpalletwagen?

Volgens de Arbowet moeten werkgevers ervoor zorgen dat de fysieke belasting niet gevaarlijk is. Je dient rekening te houden met de veiligheid en gezondheid van je medewerkers (Arbobesluit 5.2). Dit is verder niet gespecificeerd in een maximale belasting. Om zo veilig mogelijk te werken en de gezondheidsrisico’s zo klein mogelijk te houden, kan je soms beter kiezen voor een elektrische palletwagen. Denk bijvoorbeeld aan langere afstanden, meerdere pallets of zwaardere ladingen. Elektrisch aangedreven trucks zorgen niet alleen voor minder lichamelijke belasting, maar kunnen ook zorgen voor een hogere werksnelheid.

Laat je keuze voor een palletwagen afhangen van onderstaande factoren:

  • de afstand;
  • het aantal ladingen;
  • het gewicht van de ladingen.

Kies voor elektrische palletwagens

De moderne elektrische pallettrucks hebben een krachtige batterij, waarmee je uren lang kunt werken. Bij Logistiekconcurrent vind je diverse modellen, waaronder de meest verkochte elektrische pallettruck van EP. Deze is perfect voor in de retail en in de vrachtwagen. Het is een veilig en compact model, met een eenvoudige bediening. Hiermee maak je het laden en lossen voor vrachtwagenchauffeurs een stuk prettiger. Of kies voor een semi elektrische uitvoering. Deze combineert de voordelen van een elektrische aandrijving met de compacte afmetingen en het lichte gewicht van een handpalletwagen. 


Vragen over elektrische palletwagens?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.