Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Ongelukken met laadkleppen voorkomen

Ongelukken met laadkleppen voorkomen

Er gebeuren regelmatig ongelukken met openstaande laadkleppen. Tijdens het laden en lossen van een lading staat de laadklep van een trailer open. Het gebeurt wel eens dat de geopende laadklep over het hoofd wordt gezien. De botsing kan schade aan een voertuig veroorzaken, maar ook de bestuurder van het voertuig kan letsel oplopen. Een botsing kan relatief klein zijn met alleen wat blikschade, maar kan ook fataal aflopen. Hoe hoger de snelheid van het voertuig, des te groter is de kans op extreme schade of letsel. Sommige aanrijdingen kunnen zelfs dodelijk aflopen.

Laat je laadklep opvallen

Veilig laden en lossen is niet alleen voor jezelf heel belangrijk, maar ook voor je medeweggebruikers. Ongelukken met laadkleppen ontstaan vaak door het ontbreken van waarschuwingssignalen. Een grote vrachtwagen valt op, maar een openstaande laadklep kan soms net op ooghoogte zitten. De laadklep kan daardoor niet direct opvallen en voor je het weet is het te laat. Door het toevoegen van laadklepmarkering zorg je dat je laadklep opvalt. 

Soorten laadklepmarkering

Er zijn diverse soorten waarschuwingssignalen waarmee je een laadklep meer kan laten opvallen, namelijk:

  • Vlaggen
  • Hoekbeschermers
  • Verlichting
  • Verkeerskegels
Vlaggen Hoekbeschermers Verlichting Verkeerskegels
Laadklepvlaggen Hoekbeschermers Laadklepverlichting Verkeerskegel

Opvallend reflecterende laadklepvlaggen voor bevestiging aan de achterzijde van de laadklep. 

Deze hoekbeschermers zorgen niet alleen voor meer zichtbaarheid, ze schermen ook de scherpe hoeken en randen van de laadklep af. Dit voorkomt verwondingen.

Met laadklepverlichting is ook in het donker is de laadklep duidelijk zichtbaar.  

Met de verkeerskegels zet je eenvoudig de omgeving af waarin geladen en gelost wordt. 

Een incident is niet alleen erg vervelend voor het slachtoffer (of nabestaanden), maar ook voor de reputatie van het bedrijf. Zorg als bedrijf daarom dat dergelijke ongevallen voorkomen worden.


Vragen over laadklepmarkering?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.