Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Voorkom een boete van minstens €350 in België!

Voorkom een boete van minstens €350 in België!

De afgelopen week is er veel commotie ontstaan omdat vrachtwagenchauffeurs beboet worden in België voor het niet hebben van een brandblusser in het voertuig. De boete bedraagt €350 per missende brandblusser. Dat betekent dus dat de totale boete op kan lopen tot €1050. In deze blog leggen we uit wat er is veranderd en hoe jij een onnodige boete gemakkelijk kunt voorkomen.  

Waarom deze regelgeving?  
De Belgische overheid vindt het belangrijk dat bestuurders veilig onderweg zijn. Daarom heeft zij besloten dat je bepaalde zaken verplicht bij moet hebben als je door België rijdt: 

  • Gevarendriehoek 
  • EHBO-kit
  • Groene kaart  
  • Inschrijvingsbewijs en keuringsbewijs van de auto  
  • ID-kaart  
  • Rijbewijs  

    Best logisch, maar wist je dat het in België verplicht is om een brandblusser bij te hebben? Een brandblusser wordt gebruikt om een brand te bestrijden, logisch. De brandblusser gebruik je om een beginnende motorbrand te blussen/vertragen, waardoor je de hulpdiensten meer tijd geeft om bij je te komen.  

    Regels geldend voor alle motorvoertuigen 
    Alle motorvoertuigen die door België rijden, inclusief voertuigen die niet in België geregistreerd staan, moeten uitgerust zijn met een brandblusser van minstens 3 kilo. Deze brandblusser moet zich binnen handbereik van de bestuurder bevinden. Als je de brandblusser dus wel hebt, maar deze ligt achterin je kofferbak, kun je al een boete krijgen.  

    Voertuigen met een maximaal toegestane massa van meer dan 7,5t 
    Deze voertuigen moeten minstens één brandblusser aan boord hebben, binnen handbereik van de bestuurder. Als dit voertuig wordt gebruikt om een aanhangwagen te trekken met een toegestaan maximumgewicht van meer dan 2,5t, dan moet er een extra brandblusser van hetzelfde gewicht aan boord aanwezig zijn. Deze brandblusser mag ook in de aanhangwagen geplaatst worden.  

    Gevaarlijke stoffen 
    Voor vervoer van gevaarlijke stoffen geldt een aparte regelgeving. Er moet in dit geval een brandblusser van 3 kg én een brandblusser van 9 kg aanwezig zijn. De brandblussers moeten op een steun staan en moeten op een opvallende en makkelijk te bereiken plek zijn aangebracht. Minstens één brandblusser moet zich binnen het bereik van de bestuurder bevinden. Naast de brandblusser moet het voertuig ook voorzien zijn van een gevarendriehoek 

    Samenvattend 
    Een combinatie trekker met oplegger of vrachtwagen en aanhangwagen moet twee brandblussers van 3 kg aan boord hebben.  

    Andere klanten kochten ook

    perfectteken

    Dé totaalleverancier voor de logistiek!

    • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
    • Vaste klanten bestellen op rekening
    • Advies door specialisten

    Toegang tot Black Friday early access

    Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

    10% korting op je volgende bestelling?

    Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.