Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Veiligheidsklassen, een klasse apart

Veiligheidsklassen, een klasse apart

Of je nu op een bouwplaats, in een magazijn of in een industriële setting werkt, de juiste veiligheidsschoenen maken het verschil. In ons assortiment vind je een groot aantal hoge en lage veiligheidsschoenen, -laarzen en klompen. Deze werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen, allemaal ontworpen om aan specifieke veiligheidsnormen te voldoen. Bij de aanschaf werkschoenen is het erg belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsklasse die het beste bij jouw werkomgeving past. We duiken dieper in de verschillende veiligheidsklassen en waarvoor ze dienen. Onderaan de pagina vind je een overzicht van de verschillen tussen de veiligheidsklassen in een duidelijke tabel samengevat.

Veiligheidsklasse S1: De basisbescherming

De S1 veiligheidsschoenen vormen de basis van bescherming voor werknemers in droge omstandigheden. Deze schoenen zijn voorzien van ten minste een veiligheidsneus, die je voeten beschermt tegen vallende objecten en impact. Bovendien hebben S1 werkschoenen antistatische eigenschappen en absorberen ze energie in de hak. Dit minimaliseert het risico op elektrostatische ontladingen en vermindert de impact op je voeten bij het lopen. Deze schoenen zijn ideaal voor droge werkplekken waar weinig gevaar is, zoals bijvoorbeeld in een magazijn met kleine producten.


Veiligheidsklasse S1P
: Extra bescherming

S1P werkschoenen gaan een stap verder dan S1 schoenen door het toevoegen van een veiligheidszool. Deze tussenzool beschermt je voeten tegen het binnendringen van scherpe objecten, zoals spijkers of glassplinters, die op de grond kunnen liggen. Ze hebben verder dezelfde eigenschappen als de S1 schoenen, inclusief de veiligheidsneus, antistatische kenmerken en energieabsorptie. Deze schoenen zijn extra geschikt voor locaties waar het risico op doorboring aanwezig is.


Veiligheidsklasse S2: Bescherming met waterbestendigheid

Voor werkomgevingen met natte of vochtige omstandigheden bieden S2 werkschoenen de juiste bescherming. Naast de eigenschappen van S1(P) schoenen, hebben S2 schoenen weerstand tegen het binnendringen van water. Dit maakt ze geschikt voor situaties waar vocht aanwezig is, zoals buitenwerkzaamheden of vochtige werkomstandigheden.


Veiligheidsklasse S3: De meest complete bescherming

S3 werkschoenen combineren de eigenschappen van zowel S1(P) als S2 schoenen. Met een veiligheidsneus, veiligheidszool en verbeterde waterdichtheid zijn je voeten volledig beschermd. Deze S3 veiligheidsschoenen worden het meest geruikt op de werkvloer, Omdat deze veiligheidsschoenen de beste allround bescherming bieden.


Veiligheidsklasse S4 & S5: bescherming veiligheidslaarzen

S4 klasse laarzen zijn volledig waterdicht en voorzien van een composiet of stalen veiligheidsneus. Deze laarzen zijn ideaal voor omstandigheden waar waterbestendigheid cruciaal is, zoals in de landbouw of in natte industrieën.

S5 klasse laarzen bieden de hoogste klasse van bescherming binnen de laarzencategorie. Ze beschikken over alle eigenschappen van de S4 klasse, en voegen daar een tussenzool en een antislipprofiel aan toe. Dit maakt deze laarzen geschikt voor omgevingen waar slipgevaar en kans op doorboring aanwezig zijn.

Overzicht

Om het wat eenvoudiger te maken, hebben wij de verschillen tussen de veiligheidsklassen in een duidelijke tabel samengevat. Zo kun je gemakkelijk de verschillen in één oogopslag zien.

Veiliheidsschoenen  S1 S1P S2 S3
Veiligheidsneus
Schokdemping in hak
Antistatisch
Antiperforatie tussenzool x x
Verbeterde waterbestendigheid x x

Werklaarzen S4 S5
Veiligheidsneus
Schokdemping in hak
Antistatisch
Antiperforatie tussenzool x
Verbeterde waterbestendigheid


Vragen over veiligheidschoenen of PBM?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.