Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Tachograaf uitlezen: super belangrijk!

Tachograaf uitlezen: super belangrijk!

De tachograaf registreert de rij- en rusttijden, snelheid en afgelegde afstand van een voertuig. Dit maakt de controle op het naleven van deze regels makkelijker. Het is in heel Europa verplicht om een tachograaf te hebben in zware vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer boven de 3500 kg, maar ook in alle nieuwe bedrijfsvoertuigen die vallen binnen categorie M1 en N1. Heb je een tachograaf in je voertuig, dan dien je ook een bestuurderskaart te gebruiken. Rijden zonder bestuurderskaart kan een forse boete opleveren.  

Regelgeving rij- en rusttijden

De tachograaf is ontworpen om ervoor te zorgen dat chauffeurs zich aan de wet- en regelgeving houden en dit doen ze natuurlijk niet zomaar. Veiligheid op de weg is enorm belangrijk. Te weinig rust kan leiden tot vermoeidheid en dit heeft weer effect op de concentratie van de chauffeur. Ongelukken zijn hierdoor sneller gemaakt. De wettelijke toegestane rijtijd van een chauffeur is daarom per dag maximaal 9 uur. De chauffeur is verplicht om na elke 4,5 uur ten minste 45 mintuten te pauzeren. Daarnaast moet hij/zij minstens 11 uur rusten. 

Regelgeving tachograaf uitlezen

Je bent verplicht om een tachograaf op tijd uit te lezen. Je kunt hier willekeurig op worden gecontroleerd. Een bestuurderskaart moet je iedere 28 dagen uitlezen, anders wordt de data overgeschreven. De digitale tachograaf zelf moet iedere 90 dagen worden uitgelezen. Wij raden je aan om beide iets voor de deadlines uit te lezen. Mocht er iets fout gaan met het uitlezen, dan heb je nog voldoende tijd om actie te ondernemen. Je bewaart de oude tachograafgegevens minimaal een jaar.   

Uitleessystemen 

Er zijn diverse uitleessystemen beschikbaar voor het uitlezen van de tachograaf. Ons meest verkochte systeem is de Tacho2safe. 

Tacho2safe
De Tacho2safe is de opvolger van de Tachosafe. Het is een compleet uitleessysteem voor de bestuurderskaart én de digitale tachograaf. Het pakket wordt geleverd met twee kabels. Een kabel om de tachograaf aan de wagen te koppelen en een kabel om de tachograaf aan de computer de koppelen. Super simpel!

VDO download key
De VDO DLK Pro S Download Key 4.0 is het ideale middel voor het downloaden en archiveren van gegevens van de digitale tachograaf en de bestuurderskaart. Met de geïntegreerde chipkaartlezer kunnen gegevens rechtstreeks van de chauffeurskaart worden gedownload wanneer deze in de tachograaf zit.

Tacho4safe 
De Tacho4safe is een unieke oplossing voor het opslaan en analyseren van tachograaf- en bestuurderskaartbestanden. Met de Tacho4safe upload je je data direct naar de cloud, waarna de informatie direct toegankelijk is vanaf ieder platform dat met het internet verbonden is. Dat komt omdat er een simkaart wordt meegeleverd, die werkt in heel Europa. Bij aanschaf van de Tacho4safe, kun je 3 jaar lang gebruikmaken van het analysemenu op de site. Verlenging kost €149,- per jaar. Je kunt zonder verlenging de Tacho4safe nog steeds gebruiken, enkel het analysemenu op de website komt te vervallen.     

Tachograaf uitlezen


Vragen over het uitlezen van de tachograaf?

Tommie en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.