Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Statiegeld op blikjes: voorkom zwerfafval!

Statiegeld op blikjes: voorkom zwerfafval!

In Nederland worden er jaarlijks 600 miljoen grote plastic flessen, 900 miljoen kleine plastic flessen en ruim 2,5 miljard blikjes op de markt gebracht. Een groot deel van dat plastic en blik kan worden hergebruikt, maar dan moet het wel op de juiste manier worden ingezameld. Daarom is het statiegeldsysteem verzonnen. Je betaalt een toeslag (€0,25 op plastic flessen), die je terugkrijgt zodra je de fles weer inlevert. Zo wordt de kans groter dat plastic wordt teruggebracht en kan worden gerecycled.

Nu ook op blik!

Vanaf 1 april 2023 gaat het statiegeldsysteem ook gelden voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van 3 liter of minder. Het statiegeld is vastgesteld op €0,15. Verpakkingen waar statiegeld op zit, kun je herkennen aan het statiegeldlogo. Staat dit logo niet op je verpakking? Dan betaal je geen statiegeld over deze verpakking. Je kunt deze alsnog inleveren bij een innamepunt, zodat het materiaal kan worden gerecycled.

Voorwaarden voor inzamelen

De blikjes waar statiegeld op zit, moeten in goede staat verkeren. Ze krijgen een unieke barcode die bij de inzameling onbeschadigd moet zijn, anders kan de machine de code niet lezen. De blikjes mogen dus niet platgemaakt worden of beschadigd worden ingeleverd. CANman

Bakken klaar? Inzamelen maar!

Vanaf 1 april wordt het dus extra aantrekkelijk om je blikverpakkingen gescheiden te verzamelen. Dat scheelt je namelijk een hoop geld! Om er zeker van te zijn dat je jouw blikverpakkingen veilig kunt bewaren tot je ze inlevert, bieden we speciale inzamelbakken aan. De CANman afvalbak heeft een inhoud van 145 liter, waardoor je er tot wel 500 blikjes in kwijt kan!

Inleveren bij een machine

Het inzamelen is een goede eerste stap, maar om je statiegeld terug te krijgen, moet je de verpakkingen toch echt inleveren. Eerlijk is eerlijk, iedere keer zo'n inzamelbak meenemen geeft veel teveel gedoe. Daarom bieden we Mattral knapzakken aan. Met een inhoud van 400 liter zijn de zakken perfect geschikt om een grote hoeveelheid blik in te zamelen. 

Tonny


Advies over het inzamelen van afval?

Tonny en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.